21. august kommer «Beforeigners» – HBOs første norske originalserie

Hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch (
Max Manus, Frikjent) og finske Krista Kosonen (
Blade Runner 2049).

 

Mennesker fra fortiden

Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. 

Noen år senere blir Alfhildr, en kvinne fra vikingtiden, teamet opp med den utbrente politietterforskeren Lars Haaland som et ledd i politidirektoratets integrasjonsprogram. Når de etterforsker drapet på en ukjent kvinne med steinaldertatoveringer, gjør de uventede funn.

 

Sterke navn

Den stjernespekkede rollebesetningen inkluderer også Agnes Kittelsen  som Lars sin ekskone Marie; Stig Henrik Hoff som sykkelbudet Tommy; Ágústa Eva Erlendsdottir  som Alfhildrs venn Urd; Stig Amdam som politisjef Harald Eriksen; Odd-Magnus Williamson som politimannen Jeppe; Herbert Nordrum som HC, eieren av en flertemporal sexklubb; og Oddgeir Thune som Navn. 

 

Fra Lilyhammer til Beforeigners

Beforeigners er skapt av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (
Lilyhammer), og består av seks episoder på 45-minutter. Alle episoder er skrevet av Bjørnstad og Skodvin. Serien er regissert av d Jens Lien (
Den brysomme mannen, Sønner av Norge, Okkupert).