«Gemini Man» – teknisk glimrende, men elendig film

2

Gemini Man byr på heftige actionscener og viser Ang Lees filmtekniske fascinasjon. Dessverre har han glemt manuset.

Henry Brogan (Will Smith) er statsansatt leiemorder for den amerikanske militære etterretningstjenesten. Etter 72 drap ønsker han å pensjonere seg fra jobben – bare for å oppleve at han blir forfulgt av en yngre kloning av seg selv. Kloningen evner stadig å se hva som er Henry Brogans neste trekk. Dens eneste fokus er å ta livet av ham. Skal Henry overleve og nyte pensjonstilværelsen må han finne ut hvem som har skapt klonen og hvorfor bakmennene vil ta livet av ham.

Gemini Man (2019) 117min | Action, Drama, Sci-Fi | 11 October 2019 (Norway) Summary: An over-the-hill hitman faces off against a younger clone of himself.
Countries: China, USALanguages: English

Sin egen kloning

51-årige Will Smith spiller både Henry Brogan og rollen som sin 23-årige kloning. Ny teknikk skaper slike muligheter. Kule skuespillere som Samuel Jackson (i Captain Marvel) og Robert De Niro (i The Irishman) har allerede gjort det.

Regissør Ang Lee står bak glimrende filmer som Brokeback Mountain, Snikende tiger, skjult drage og Historien om Pi. Sistnevnte film viser oss en regissør med stor interesse for nye tekniske muligheter. I Gemini Man har fascinasjonen for teknikken vært så sterk at den har tatt helt overhånd. Teknisk er filmen briljant. Filmen er skutt med 120 bilder i sekundet i motsetning til den normale 24 for å øke skarpheten i bildet. Det gir et sylskarpt bilde, men tar samtidig bort noe av kinoopplevelsen. Å se bildene på lerret oppleves mer som å se på en stor tv-skjerm.

Penger spart

Actionscenene er filmatisk imponerende. Ta som et eksempel det første møtet i Cartagena i Colombia hvor vi opplever at scenen går fra en høyhastighets motorsykkeljakt til en mann mot mann kamp der den yngre Will Smith stort sett kaster motorsykler på den eldre Will Smith.

Når du har sett traileren med actionscenene, har du fått med deg det som er verdt å se i filmen – og spart 140 kroner i tillegg.