Vikingene er tilbake

Vi fikk et gledelig gjensyn med den populære «Vikings»-serien på norske TV-skjermer i begynnelsen av desember.

Produsenten History var tidlig ute med å avsløre at den internasjonale premieredato skulle være 4. desember, og da med en dobbeltepisode som varer i to timer. Etter denne sesongen, som blir den definitive avslutningen på storsuksessen, vil du ha 20 episoder å se tilbake på når historien om Ragnar Lothbrok og sønnene hans får en endelig slutt.

Fra TV suksess til spilleautomat suksess

Starten på historien om «Vikings» kom tilbake i 2013. Dette var året hvor seerne ble kjent med Ragnar og Lagertha, som på dette tidspunktet levde et relativt fredfullt liv i Kattegat. Ragnar sine tette bånd til gudene og lysten til å utforske verden sendte han ut på tokt hvor vikingene satte fotavtrykk både i England og etter hvert lengere sør. Med nådeløs makt plyndret de til seg både skatter og land. Rikdommene, som gjorde at vikingene ble mektigere enn noen gang, ble bragt tilbake til hjemlandet. Historien ble en mega-suksess både i Norge og internasjonalt og strakk seg faktisk langt forbi tv-skjermen. Faktisk lagde den svenske spillprodusenten NetEnt en egen spilleautomat av Vikings, produsert på lisens fra History. Akkurat som TV-serien har automaten blitt en stor suksess og kan spilles på en rekke nye casino på nett 2020. Er du en Vikings fan kan du glede deg til å teste ut denne.

Slutter på 89 episoder

Når Vikings nå går inn i sin sjette og siste sesong, med en internasjonal premieredato 4. desember, kommer den til å slutte på 89 episoder. Serien sin skaper, Michael Hirst, sier i en kommentar publisert av TV Line at seerne vil bli gitt en verdig avslutning på serien. «Jeg har hele tiden visst at Vikings kom til å slutte på 89 episoder. Jeg tror fullt og helt på at dette er en ekte historie om Ragnar og sønnene hans som vi har fortalt. Vi etterlater våre kjære fans med en skikkelig og definitiv slutt slik de fortjener. Selv om det føles litt bittersøtt er det fortsatt 20 episoder igjen og hvor de mest ambisiøse og emosjonelle episodene fortsatt gjenstår». Dette gjør seerne håpefulle i at det er mye å se frem til i sesongen som kommer og som blir fortsettelsen på den store kampen mellom brødrene. Som vi husker gikk Bjørn seirende ut av kampen som ny høvding av Kattegat, og sendte Ivar krypende bort. Traileren av sesong 6 gir en liten smakebit på hva som er i vente når Bjørn, brødrene og Lagertha alle søker sin egen skjebne og kanskje etter hvert bringer dem tilbake til hverandre.