Kyle MacLachlan plays FBI Agent Dale Cooper in Showtime's Twin Peaks: The Return.

«Twin Peaks: the Return» -tiårets beste film

Cahires de Cinema, et av verdens ledende og mest leste filmtidsskrifter har kåret tiårets beste filmer. Listen inneholder både kinofilmer og tv-serier og toppes av David Lynch og Twin Peaks: the Return (2017).

Foruten topplasseringen, er ingen amerikanske filmer med på listen som ellers preges av europeiske filmskapere.  Det toneangivende tidsskriftet erklærer David Lynchs 18-epioder lange tv-serie Twin Peaks: The Return som sin beste film på 2010-tallet.

Inkluderingen av et tv-serier i denne listen er ikke akkurat enestående; Cahiers kåret den opprinnelige Twin Peaks på en felles fjerdeplass på 1990-tallet og The Return til sin beste film for 2017. Og uansett, Twin Peaks: The Return har dukket opp på mange topp-tiår lister nå på slutten av året.

TOPP TI  2010-2019

  1. Twin Peaks: the Return (2017), David Lynch
  2. Holey Motors (2012), Leos Carax
  3. Li´l Quinquin (2014), Bruno Dumont
  4. Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010), Apichatpong Weerasethaku
  5. Le livre de image (2018), Jean-Luc Godard
  6. Toni Erdmann (20918), Maren Ade
  7. Mia Madre (2015), Nanni Moretti
  8. Melancholia (2011), Lars von Trier
  9. Under the Skin (2013), Jonathan Glazer
  10. L’Étrange Affaire Angélica (2010), Manoel de Oliveira

Cahiers du cinéma er et fransk filmtidsskrift som ble startet i 1951 av en gruppe filmkritikere som bestod av Jean-Luc Godard, François Truffaut, Jacques Rivette, Jacques Doniol Valcroze og Claude Chabro. Tidsskriftet regnes som et av verdens mest toneagivende.