De er alle nominert til Amanda: Håp-Maria Sødahl Andrea Bræin Hovig Stellan Skarsgård (Foto: Motlys/Agnete Brun

Maria Sødahls «Håp» er tatt ut til Berlin

Maria Sødahls kritikerroste spillefilm Håp er invitert til Berlin internasjonale filmfestival. Visningen i festivalens Panorama-seksjon blir filmens europeiske premiere etter verdenspremieren i Toronto i september.

– Det er stas å skulle vise Håp i Berlin!  Verdens største film festival hvor vi får møte et bredt publikum, internasjonal presse og sette i gang lanseringen utenfor Norge. Jeg har stor tro på at denne uvanlige kjærlighetshistorien vil kunne treffe mange, sier Maria Sødahl i ne uttalelse.

Panorama-seksjonen i Berlin er for filmer fra hele verden som utfordrer publikum og forteller historier på nye måter. Seksjonen har sin egen publikumspris.  Berlin internasjonale filmfestival finner sted i i perioden 20. februar til 1. mars 2020.

Nesten ti år etter Maria Sødahls debutfilm Limbo, har hun kommet med sin andre spillefilm, Håp. Noe av årsaken til det lange oppholdet er kreftsykdommen som rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen.

Maria Sødahl har både skrevet manus og regissert filmen som handler om hva som skjer med kjærligheten når en kvinne midtveis i livet får tre måneder igjen å leve. Anja (Amdrea Bræin Hovig) lever med samboeren Tomas (Stellan Skarsgård) i en storfamilie med felles barn og stebarn. På lille julaften får hun en uhelbredelig diagnose.

Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas’ sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?