Johnny Depp i Berlin med film om fotograf og miljøkatastrofe

Johnny Depp er i Berlin med filmen Minimata. Handlingen er lagt til begynnelsen av 1970-tallet hvor befolkningen i  en japansk  kystby herjes av kvikksølvforgiftning -sett gjennom øynene til fotografen som gjorde verden oppmerksom på katastrofen.

Filmen fortelles gjennom den berømte fotografen W. Eugene Smith (Johnny Depp) som har tatt noen av de meste legendariske bilder fra andre verdenskrig. Han har trukket seg tilbake fra samfunnet og blitt eneboer, men i hemmelighet sendes han til Japan av Life Magazine for å dokumentere miljøkatastrofen.

Det var en engasjert Jonny Depp som møtte pressen i dag. Det var helt tydelig at filmen er et hjertebarn og er et som han har jobbet med i flere år.

– I mange år har jeg hatt en fascinasjon for Smith, sier Johnny Depp. -Jeg kjente Mary Ellen Mark veldig godt. Hun var en fotograf hos Magnum en stund og hadde kjent W. Eugene Smith, så jeg spurte henne om ham fordi jeg beundrer bildene hans.

Johnny Depp har hovedrollen i Minimata som den amerikanske fotojournalisten W. Eugene Smith.

Setter søkelyset på forgiftningen

Den japanske kystbyen Minamata har blitt herjet av kvikksølvforgiftning som resultatet av flere  tiår med grov industriell likegyldighet fra Chisso Corporation. Minamata-sykdom er en nevrologisk sykdom forårsaket av alvorlig kvikksølvforgiftning ved at befolkningen spiste sjømat som var forurenset.

Smith går inn i samfunnet og dokumenterer deres forsøk på å leve med Minamata-sykdommen og kampen for at Chisso og den japanske regjeringen skal ta sitt ansvar. Bevæpnet med sitt kamera, tar Smiths bilder fra den giftige landsbyen og gir katastrofen en hjerteskjærende menneskelig dim

-Da Smith fikk oppdraget var han en nedslitt alkoholiker. Dette oppdraget fra redaktøren av Life Magazine ga livet hans ny mening, forteller Johnny Depp. -Jeg har lenge hatt en fascinasjon for ham. Da jeg leste meg opp på alt det han har gjennomgått og ofret for å ta disse foto ble  jeg stum av beundring. Det han gjorde var farlig, men han var dedikert fullstendig til dette oppdraget.

Johnny Depp er selv en ivrig fotograf. Med sin lidenskap for fotografering, har han Eugene som en av sine helter i en film som går rett inn i dagens miljødebatt. Filmen har verdenspremiere i Berlin.