Thessaloniki Dokumentarfestival sendte i dag ut en pressemelding om at festivalen som skulle startet kommende torsdag er innstilt på grunn av coronaviruset.

Kunngjøringen ble offentliggjort i dag. Arrangører sier at avgjørelsen ble tatt etter den siste kunngjøringen som ble gitt av Verdens helseorganisasjon (WHO), som oppdaterte estimatet om spredning av coronaviruset. Avgjørelsen er tatt i fellesskap av landets departement for kultur og idrett og administrasjonen av Thessaloniki International Film Festival. Den 22. utgaven av festivalen skulle finne sted 5. til 15. mars.

«Sikkerheten til det arbeidende personalet, publikum, byens innbyggere og festivalens gjester fra både Hellas og utlandet er vår topp prioritering,» sier arrangørene og legger til at de vurderer å flytte festivalen til slutten av mai / begynnelsen av Juni.

Flere avlysninger

I begynnelsen av februar ble Hong Kong International Film Festival og Hong Kong Filmart utsatt fra mars til august, Forrige uke flyttet Italias Far East Festival sin 22. utgave fra 24. april-2. mai til 26. juni-4. juli.

Den nye tv-festivalen i Cannes – Cannesseries skal etter planen foregå 27. mars til 1. april, men etter at Cannes også har fått sitt første corona-tilfelle henger også den i en tynn tråd.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen