Denis Villeneuve har vært i Norge og spilt inn scener til «Dune»

Det er nå sluppet en mengde nye bilder fra Dune og Timothée Chalamet har lagt ut et bilde av av seg på en strand på Stadlandet.

Denis Villeneuves episke sci-fi film er et stjernespekket science fiction-epos med Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Josh Brolin og Javier Bardem. Filme skal etter planen ha premiere 18. desember i år.

Timothée Chalamet har lagt ut dette bildet av seg selv på en strand på Stadlandet i Sogn og Fjordane.

Den store romanen av Frank Herbert kom i 1965. Historien handler om to mektige familier som kjemper om ressurser på planeten Arrakis, har inspirert mye innen sci-fi og fantasy-sjangeren – fra Star Wars til Game of ThronesDune har lenge vært et drømmeprosjekt for Villeneuve. Regissøren bak Arrival og Blade Runner 2049 har fått grønt lys av Warner Bros for å dele historien i to filmer.

Regissør Denis Villeneuve og Javier Bardem på settet. Foto: Chiabella James

– Jeg vil ikke gå med på en filmatisering av boka med kun en eneste film. Denne verdenen er for sammensatt, forteller han til Vanity Fair.

Kanskje det var der David Lynchs filmversjon fra 1984 feilet. Villeneuve er opptatt av å fange bredden, dybden og detaljene:

– Boken er politikk, religion, økologi, spiritualitet – og med mange karakterer. Det er det som gjør det så vanskelig. Ærlig talt, dette er det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv.

Filmen har også med stjernene Stellan Skarsgård, Dave Bautista og Charlotte Rampling.