Coronapandemien satte effektiv stopper for årets Oslo Pix, men nå kan du fått sett høydepunkter fra det planlagte programmet som pop-up festival med sju filmer på Vika kino 12.-14. juni.

Denne helgen henter Oslo Pix Pop-up frem noen av de mest bemerkelsesverdige filmene som skulle vært vist under årets festival.

Oslo Pix Pop-up viser syv kritikerroste filmer som alle har stått på programmet ved store internasjonale filmfestivaler. Ingen av filmene skal opp på norske kinoer, så kjenn din besøkelsestid!

Programmet byr på Abel Ferraras film Tommaso med Willem Dafoe i hovedrollen, den dansk-tyske filmen Giraffe med Lisa Loven Kongsli , det italienske periodedramaet Martin Eden, delvis adaptert fra Jack Londons roman ved samme navn, og Ivana the Terrible – en serbisk hybridfilm som både er selvironisk og selvbiografisk.

I det fransk-kanadiske dramaet Antigone, som vant pris for beste film under Toronto internasjonale filmfestival i fjor, har regissør Sophie Deraspe latt seg inspirere av Sofokles’ greske tragedie, med en historie lagt til vår samtid. Den skremmende dokumentaren School of Seduction handler om «forførelsesskoler» i Russland, og forteller noe essensielt om Putin og Russlands syn på kvinner. Den fransk-kanadiske komedien Jeune Juliette bygger på regissør Anne Émonds egne opplevelser fra ungdomsårene.

Programomtaler, visningstider og billetter finner du her.

Kapasiteten på Vika kino er begrenset som følge av smittevernhensyn, og det vil derfor kun være plass til 50 personer i Vika 1 og 32 personer i Vika 2 – selvsagt med god avstand mellom setene.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen