George A. Romeros tapte skrekkfilm er gjenfunnet

Zombie-filmens store far gjenoppstår fra de døde med en ny gammel skrekkfilm. The Amusement Park, skrekkfilmen av George A. Romero fra 1973 er ​​funnet av kona til den avdøde regissøren.

Den blir nå tilbudt kjøpere på Cannes virtuelle filmmarked. Det er et første skritt mot å la den restaurerte klassikeren nå ut til et bredt internasjonalt publikum.

Den  46 år gamle restaurerte filmen beskrives som en fengslende smaksprøve av regissørens tidlige kunstneriske ferdigheter og stil. I tillegg til å være et mørkt, intenst skrekkmareritt med bitende samfunnskritikk, introduserte filmen også kjøttspisende zombier som horroreffekt. Romero regisserte fem oppfølgere. Den siste var Survival Of The Dead (2009).

Mytisk

The Amusement Park ble spilt inn i 1973, mellom klassikere som Night of the Living Dead og Dawn of the Dead, og har siden oppnådd en nesten mytisk status blant skrekkfans over hele verden. De fleste har trodd at filmen var forsvunnet for alltid. Bare en håndfull mennesker har sett Romeros tapte film i sin helhet. Guillermo del Toro er en av de lykkelig utvalgte og han kaller filmen Romeros mest skremmende film.

George Romeros lenge begravde skrekkfilm The Amusement Park er funnet etter 40 år. Den beskrives som «djevelsk skremmende.»

Slik beskriver salgsselskapet Yellow Veil Pictures som eier rettighetene filmen: ”Vi kunne ikke være mer fornøyd med å kunne samarbeide med George A. Romero Foundation og formidle denne grusomme tapte filmen til publikum. Georgs arbeid her, som alltid,  en skarp kritikk av det amerikanske samfunnet – denne gangen legemliggjort i form av en nådeløs fornøyelsespark.»

Filmen var opprinnelige en bestilling fra lutherske samfunn i USA og skulle ta opp spørsmålet om aldersdiskriminering. Romero, på sin side, benyttet anledningen til å lage sin villeste og mest oppfinnsomme film – en allegori om marerittet til rundt aldring. Lincoln Maazel spiller en mann som føler seg desorientert, fortapt og fornedret som aldrende i USA – noe som i filmen har form av berg og dalbane og kaotiske folkemengder.

«Selv om det ikke er en skummel film, er det George’s mest skumle film,» sier enken Suzanne Romero. «Det har hans fingeravtrykk overalt.»

The Amusement Park har ingen norsk distribusjon ennå.