Ravenheart filmfestival – Oslo 27. til 30. august

Er du glad i horror, fantasy og sci-fi bør du holde av den siste helgen i august, da Ravenheart filmfestival går av stabelen på Cinemateket i Oslo.

Navnet Ravenheart henspiller til de to mytiske fuglene som satt på Odins skuldre, og festivalprogrammet består av 103 filmer innen både skrekk, animasjon, fantasy, sci-fi, thriller og mørke komedier. Festivalkoordionator Aladdin Alisic lover et bredt spekter som vil tilfredsstille både de som ønsker å bli skremt, de som ønsker å le, og de som ønsker å bli rørt.

-Vi har alltid hatt en varm plass i hjertet for sjangerfilm, og tenkte at det hadde vært gøy med et eget tilbud innen sjangerfilm som vi føler vi ikke ser så mye av, forklarer ildsjelen.

Over 500 filmer, både korte og lange, har blitt meldt på av håpefulle filmskapere fra hele verden, og festivalfolkene har sett til sammen 157 timer film for å velge ut årets program.

-Det viktigste har vært å finne de gode historiene. Noe som gir oss en reaksjon, enten det er glede, tårer eller skrekk.

Aladdin påpeker også at teknisk utførelse også har mye å si, og hvis historien berettiger det er også blod og gørr på sin plass.

Spice Boyz

Nye og gamle klassikere

Dette er andre året festivalen går av stabelen, og i fjor solgte de over 600 billetter. Med den spesielle tiden vi er inne i nå vil ikke Aladdin gjette på hvor mange som kommer denne gang, men tror at folk har minst like stort behov for å koble av nå.

Blant årets favoritter nevner han den historiske skrekkfilmen The Reckoning, om en kvinne på 1600-tallet som blir anklaget for å være heks. Dette er den nye filmen til regissør Neil Marshall, som de fleste entusiaster sikkert kjenner fra kultfilmene Descent og Dog Soldiers.

Det vil også være flere filmer som har både verdens- og norgespremierer på festivalen, deriblant hviterussiske Spice Boyz, tyske Marlene, og ukrainske Stranger. Attpåtil vil det være egne programmer med kortfilmer av forskjellige sjangre, samt jubileumsvisninger av klassikerne American Psycho, The Shining og Psycho.

Stanger

Cinema vil også være på plass på festivalen og kommer tilbake med en lengre reportasje. Ser vi deg der må du gjerne slå av en prat =)