«Harry Potter og de vises stein» når milepæl på kino

Den 19 år år gamle Harry Potter og de vises stein har nettopp nådd en magisk milepæl. Filmen, som startet hele fantasy-serien, har passert en milliard dollar i kinoinntekter etter at den ble lansert i Kina.

Når Kinas kinoer åpnet igjen etter koronapandemien, kom det gamle velprøvde klassikere på repertoaret, inkludert en 4K-restaurert Harry Potter i 3D. Filmen har spilt inn over 13 millioner dollar i løpet av helgen og fortsetter å tiltrekke publikum til kino i Kina, skriver Deadline.

– Det er utrolig å se hvordan Harry Potter og de vises stein fortryller en ny generasjon. At filmen er så populær i Kina blant publikum som oppdager den for første gang, beviser at disse historiene er tidløse og universelle, skriver Warner Bros. Pictures i en pressemelding.

Chris Columbus ‘familiefilm ble utgitt høsten 2001 og introduserte Hogwarts-barna for verdens publikum.

Harry Potter og de vises stein er nå en del av den eksklusive gruppen av 47 filmer som har tjent over en milliard dollar på kino. Men det har fortsatt en lang vei å gå før den mest vellykkede – Harry Potter og dødstalismanene – del 2, den store finalen som har spilt inn over 1,4 milliarder dollar på kinoer over hele verden.