Anita Ekbergs liv blir italiensk film

Filmen The Girl in the Fountain er nettopp blitt skutt i Italia.Den italienske skuespillerinnen Monica Bellucci spiller den svenske filmdivaen Anita Ekberg i filmen.

Anita Ekberg er den særegne divaen, symbol på en epoke kjent som «la dolce vita». Men Anitas liv var alt annet enn “dolce» – historien hennes, er historien om en skuespillerinne slukt av sitt eget ikon.

The Girl in the Fountain er regissert av Antongiulio Panizzi som blant annet har laget  My Way – The Rise And Fall of Silvio Berlusconi som er tilgjengelig på Netflix.

Hvilke sentrale beslutninger må en moderne diva står overfor for ikke å falle i glemmeboken? er en av filmens sentrale emner.

– Gjennom filmen kan vi gjenoppdage aspekter ved Anita Ekberg som ikke mange kjenner i dag. Anita var, for å være nordisk, en veldig lidenskapelig kvinne og hun valgte Italia, sier Bellucci til den italienske avisen Corriere delle Sera.

Monica Bellucci har rollen som Anita Ekberg i The Girl in the Fountain. 

Hva ville en samtidsstjerne føle hvis hun skulle skildre Anita? Hvordan ville hun føle seg i skoene til en kvinne som ble ødelagt av sin egen suksess, og slet med spøkelser, tvil og omstendigheter som førte til hennes bortgang?
The Girl in the Fountain veksler på arkivopptak av Anita med historien om en samtidsstjerne (Monica Bellucci) som blir tilbudt sjansen til å spille Anita i en film, og grave gjennom denne kvinnens historie. Hun gjenoppretter sitt eksepsjonelle liv, skrøpeligheter og velger, og reflekterer over hvordan det føles å være et ikon.

The Girl in the Fountain er regissert av Antongiulio Panizzi som blant anner har laget  My Way – The Rise And Fall of Silvio Berlusconi som er tilgjengli på Netflix.. Tittelen he Girl in the Fountain henviser til den ikoniske filmscenen der Anita Ekberg bader i Trevi-fontenen i Roma. Hun spilte hovedrollen mot Marcello Mastroianni i Federico Fellinis film La Dolce Vita (Det søte liv) fra 1960.