Netflix sender «The Trial of The Chicago 7» ut på kino i Norge

Vi går inn i Oscar-sesongen og Netflix sender igjen sine sterkeste priskansidater ut på kino. Et av strømmegigantens sterkeste kort i år er The Trial of The Chicago 7.

Filmens vil bli vist på kino i 14 dager før den strømmes på Netflix. The Trial of The Chicago 7  er laget av Oscar-vinner Aaron Sorkin. Filmen er et rettsdrama baset på historien om en av de mest bemerkelsesverdige rettssakene noensinne.

Det som skulle være en fredelig protest på Demokratenes landsmøte i 1968, ble i stedet til voldelige sammenstøt med politiet og nasjonalgarden. Protestens organisatorer – inkludert Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden, og Bobby Seale – ble tiltalt for forsøk på starte et opprør, og den påfølgende rettsaken ble et av de mest notoriske oppgjørene i historien.

The Trial of the Chicago 7 var et drømmeprosjekt for Aaron Sorkin, mannen bak den legendariske tv-serien West Wing (Presidenten).

Sorkin skrev opprinnelig manuskriptet i 2007, og det var da meningen at Steven Spielberg skulle regissere. Flere uheldige omstendigheter gjorde at prosjektet ble utsatt på ubestemt tid. Det var først høsten 2018 at Spielberg kom med nyheten om at produksjonen var i gang igjen, og nå med Aaron Sorkin som regissør, og Sacha Baron Cohen i en av hovedrollene.

Filmen for premiere på utvalgte kinoer 2. oktober og kommer på Netflix 16. oktober.

Så langt er disse kinoene klare for visning av filmen:

Vega Scene, Oslo
Cinemateket i Oslo
Frogner kino, Oslo
Cinemateket i Trondheim
Cinemateket i Tromsø (Verdensteateret)
Geilo kino
Fredrikstad kino
Nordkapp kino
Herøy kino
Brygga kino, Tønsberg
Vestvågøy, Origo kino