Gal Gadot går fra «Wonder Woman» til «Cleopatra»

Wonder Woman-duoen Gal Gadot og Patty Jenkins har funnet et nytt filmprosjekt. Denne gangen venter et historisk epos om den egyptiske dronningen Kleopatra, tidligere portrettert av Elizabeth Taylor i filmklassikeren fra 1963.

Ideen kommer fra Gadot selv, som hyret manusforfatter Laeta Kalogridis (Shutter Island) til å skrive manuset. Variety skriver at Paramount slo ut blant andre Universal, Warner Bros., Netflix og Apple i en budkrig om rettighetene.

Elizabeth Taylor spilte Kleopatra i Joseph L Mankiewicz filmatisering i 1963.

Flere lignende filmplaner har sirkulert i Hollywood det siste tiåret. Regissører som James Cameron, David Fincher og Ang Lee har blitt nevnt, og Angelina Jolie var en stund knyttet til hovedrollen til en filmatisering etter et mansus av Eric Roth. For tre år siden var Denis Villeneuve interessert i å lage filmen om Kleopatra for Sony. Det er uklart om den versjonen fortsatt er under utvikling.

Jenkins og Gadot kommer med DC-oppfølgeren Wonder Woman 1984, som fremdeles har premieredato 25. desember.