Warner Bros. sender alle neste års filmer på kino og strømming samtidig

Warner Bros. vil slippe alle neste års premierer samtidig på kino og strømmetjenesten HBO MAX – inkludert Dune og Matrix 4.

Da Warner Bros.har kunngjorde for en måned siden at Wonder Woman 1984 ville lande på strømmetjenesten HBO Max til jul, samtidig som den får kinopremiere. ange at det skulle være et isolert eksperiment grunnet lukkede kinoer på grunn av pandemien. I stedet vil studioet nå følgeen lignende utgivelsesstrategi de neste 12 månedene.

Strategien er et overraskende brudd fra bransjestandarden, Warner Bros. Alle 17 filmer 2021-filmene inkluderer, blant dem  The Matrix 4, Denis Villeneuves Dune-utgave, Lin-Manuel Mirandas musikalske filmatisering av In the Heights, Sopranos-prequelen The Many Saints of Newark og The Suicide Squad – vil ha premiere både på HBO Max og på kinoer på deres respektive utgivelsesdatoer.

Avgjørelsen med å gi ut filmer samtidig på begge plattformer understreker de økende betydningen av strømmetjenester får i kjølvannet av en global helsekrise som har desimert kinobransjen.

I likhet med Wonder Woman 1984 vil filmene som Warner Bros. planlegger å gi ut i 2021 være tilgjengelig for HBO Max-abonnenter i 31 dager. Etter en måneds markering vil disse filmene bare spilles på kino til de når den tradisjonelle hjemmeunderholdningsvinduet. Da kan folk leie gjennom elektroniske plattformer som Amazon, iTunes eller Fandango. Det er uklart når titlene kommer tilbake til HBO Max.

For Norge vil avgjørlsen til Warner Bros. intil videre ikke få noen betydning, da HBO MAX ennå ikke er lansert her.