Joanna Hogg og Tilda Swinton gjenforenes i spøkelseshistorien «The Eternal Daughter»

The Eternal Daughter ble filmet i det skjulte i desember. Etter å ha skutt og hatt premiere på The Human Voice med Pedro Almodóvar sent i fjor, er Tilda Swinton et eksempel på at det er mulig å være produktiv under COVID-19.

Filmen ble spilt inn i Wales i desember, skrive Screen. Swinton og Hogg har et langt samarbeid – nå sist med  The Souvenir og den kommende The Souvenir: Part II. De to startet filmkarrieren sammen da Swinton spilte hovedrollen i Hoggs skoleavslutningsfilm Caprice i 1986.

The Eternal Daughter, kalt en «spøkelseshistorie» og et «mysteriedrama», er historien om en middelaldrende datter (Swinton) og hennes eldre mor, som konfronteres med gamle gamle hemmeligheter når de kommer tilbake til sitt tidligere familiehjem, en gammel herregård som nå er et nesten tomt hotell.

Andre skuespillere i rollelisten inkluderer Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies og Alfie Sankey-Green. Hogg har tradisjonelt kastet førstegangsskuespillere (som Swintons egen datter, Honor Swinton-Byrne, i The Souvenir) og ikke-profesjonelle sammen med erfarne navn i filmene sine.

Hoggs neste film, The Souvenir: Part II, er allerede ferdig og forventes å ha premiere på en av årets store festivaler.