Under søndagen Grammy Awards, musikkverdens svar på Oscar, gikk Grammy-priser til filmusikken i No Time to Die, Joker og Jojo Rabbit.

Den unge stjerneskuddstjernen Billie Eilishs Bond-sang vant i kategorien Best Song Written for Visual Media. Det uvanlige her er at filmen No Time to Die ennå ikke er gitt ut. Ifølge EW.com er det historisk. I løpet av et normalt år hadde sangen blitt diskvalifisert, men med tanke på pandemien har de måttet løse litt på reglene. Den nye Bond-filmen slippes på kino i oktober.

Oscar-vinneren Hildur Guðnadóttir gjentok bragden og hentet hjem en Grady for lydsporet til Joker. Sist, men ikke minst, vant også Taika Waititis Jojo Rabbit Compilation Soundtrack-prisen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen