9. april -se den første trailer for «Kampen om Narvik»

I dag 9. april, på dagen 81 år etter at de historiske hendelsene fant sted kommer teasertrailen å filmen som får premiere 25. desember. Narvik ble åsted for de største krigshandlingene på norsk jord, og Hitlers første nederlag under andre verdenskrig.

I filmen følger vi en ung soldat (Carl Martin Eggesbø) som deltar i kampene i og rundt Narvik.

De opprinnelige planene var at filmen skulle hatt premiere i dag, men koronaen satte en effektiv stopper for det. Innspillingen måtte stoppes og premieren flyttes i tid. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene. Scenene fra vinterkrigen skal filmes i og rundt Narvik, i disse dager.

Kontrollen over Narvik havn er avgjørende både for tyskerne og de allierte, fordi den sikrer tilgangen på jernmalm fra Sverige. Malmen blir brukt i produksjonen av våpen og utstyr.

9. april seiler tyske jagere inn i Ofotfjorden og torpederer de to panserskipene «Norge» og «Eidsvold» utenfor havnen i Narvik.
I sjøslagene som følger blir et titalls krigsskip og en rekke malmskip senket.  Flere hundre marinegaster, soldater og sivile mister livet.