I dag 9. april, på dagen 81 år etter at de historiske hendelsene fant sted kommer teasertrailen å filmen som får premiere 25. desember. Narvik ble åsted for de største krigshandlingene på norsk jord, og Hitlers første nederlag under andre verdenskrig.

I filmen følger vi en ung soldat (Carl Martin Eggesbø) som deltar i kampene i og rundt Narvik.

De opprinnelige planene var at filmen skulle hatt premiere i dag, men koronaen satte en effektiv stopper for det. Innspillingen måtte stoppes og premieren flyttes i tid. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene. Scenene fra vinterkrigen skal filmes i og rundt Narvik, i disse dager.

Kontrollen over Narvik havn er avgjørende både for tyskerne og de allierte, fordi den sikrer tilgangen på jernmalm fra Sverige. Malmen blir brukt i produksjonen av våpen og utstyr.

9. april seiler tyske jagere inn i Ofotfjorden og torpederer de to panserskipene «Norge» og «Eidsvold» utenfor havnen i Narvik.
I sjøslagene som følger blir et titalls krigsskip og en rekke malmskip senket.  Flere hundre marinegaster, soldater og sivile mister livet.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen