Popkornsommer på kino – storfilmene står i kø!

Kinoene er nå åpne over hele landet og det blir ordentlig kinosommer igjen. Pandemien har gjort at storfilmene står i kø. Her er noen av sommerens filmer som kan nytes både med og uten popkorn.

Nobody (4. juni)

Hutch Mansell (Bob Odenkirk) har en helt vanlig jobb, ekteskap og familie i denne actionthrilleren. For de fleste ser han ut til å være uvanlig «normal» og kanskje litt kjedelig og vemodig, men alt blir snudd oppned etter at Hutch får slår til mot noen kjeltringer som trakasserer en kvinne på bussen. Plutselig, Mr. Nobody har mildt sagt skaffet seg mektige fiender, men i motsetning til andre «Nobodies» er Hutch bedre forberedt på å ta seg av ulykken enn de fleste.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (4. juni)

Den tredje delen av The Conjuring-serien (og den åttende totalt i Conjuring-universet) er en prequel. Denne gangen vil det ikke være noen hjemsøkte hus, men historien er i stedet basert på en hendelse der en ung mann myrder utleieren sin og deretter hevder i sitt forsvar at «demoniske krefter» fikk ham til å gjøre det. De gamle knirkende hjemsøkte husene blir altså erstattet av et overnaturlig rettsdrama som ingen andre, der Ghostbusters-duoen Ed og Lorraine Warren vil prøve å overbevise retten om at demoner faktisk kan ta over mennesker for ekte. Lykke til med det, sier vi.

 

A Quiet Place Part II (11. juni)

Blinde romvesener med utenomjordisk hørsel lander på jorden og tvinger alle mennesker til å være stille en gang, ellers vil ting gå galt. Del to. Oppfølgeren tar over etter hendelsene i den første og skal ifølge de foreløpige rapportene skru ned skrekken litt og tilby litt mer action i stedet. Etter å ha lidd et rent helvete i første del, går nå Abbott-familien ut på en reise for å finne andre overlevende i en post-apokalyptisk verden, for å si det mildt. Du får se hvordan det går for dem 11. juni.

 

The United States vs Billie Holliday (11. juni)

Regissør Lee Daniels (Precious) forteller historien om hvordan den amerikanske staten nådeløst forfulgte den legendariske Billie Holiday. Da hennes sensasjonelle ‘Strange Fruit’, der sangteksten forteller om lynching i Sørstatene, ble utgitt, skaket den det amerikanske samfunnet. Ettersom Holiday var kjent for å bruke narkotika, gikk agenten Jimmy Fletcher undercover for å holde rede på henne og et nært forhold oppsto mellom de to.

 

Spring Uje spring (11.juni)

Uje Brandelius og familien spiller seg selv i denne komedien om å takle livets brå vendinger. Den selvbiografiske historien om livet og hverdagen veves sammen med popmusikk.

Brandelius er kjent som frontfiguren i 90-talls propaganda-gruppa Doktor Kosmos. Han er også politiker og programleder i Sveriges Radio.

Hvor vanskelig det er å fortelle ting som vi ikke liker eller ikke vil innrømme for oss selv? Det er temaet for denne triste, men håpefulle regidebuten. Det er en fantastisk skildring av en av de vanskeligste tingene vi kan møte i livet; å bli fortalt av en lege at vi har en kronisk alvorlig sykdom.

 

In the Heights (11. juni)

Dette ere et musikalsk drama basert på en kritikerrost amerikansk musikal med samme navn. «In the Heights» følger livene til en håndfull fargerike figurer i New York City-distriktet Washington Heights. Hovedpersonen er bodegaeieren Usnavi, som leter etter sine dominikanske røtter etter foreldrenes død. Samholdet er sterkt i Washington Heights, og under musikalen vil vi se Usnavi og de andre innbyggerne i nabolaget slåss med sosial urettferdighet, rasisme, kjærlighetsproblemer og fattigdom.

The Courier (18. juni)

Dominic Cookes virkelighetsbaserte drama, med Benedict Cumberbatch i hovedrollen, handler om forretningsmann Greville Wynne som under den kalde krigen ble vervet som spion av britisk og amerikansk etterretningstjeneste. Wynne og hans russiske kilde Oleg Penkovsky ga viktige etterretning til CIA ved å infiltrere Sovjetunionens atomvåpenplaner, og forhindret dermed den kubanske krisen i å utvikle seg.

I andre roller møter vi bl.a Jessie Buckley (‘Wild Rose’ og ‘Chernobyl’) som Mrs Wynne og Rachel Brosnahan (‘The Marvelous Mrs. Maisel’) som CIAs kontaktperson.

Chaos Walking (23. juni)

Dystopisk actionfilm basert på science fiction-bøker med samme navn. I «Chaos Walking» får vi følge den unge mannen Todd Hewitt (Tom Holland) som lever i en ganske skitten verden der det ikke er kvinner i det hele tatt. Via fenomenet som kalles «støy», kan alle også høre hverandres tanker i form av bilder, ord eller lyder – som høres ut som et medias våte drøm. Når en kvinne plutselig krasjer på den mannsdominerte planeten, må Todd hjelpe henne i sikkerhet og unnslippe fare.

 

Babyteeth (25. juni)

Milla og Moses møtes når han spør henne om småpenger til å betale for en seng på et herberge. Dette blir opptakten til en romanse som er Millas foreldres verste mareritt, men som gir datteren deres en følelse av livsmestring og selvtillit som hun sårt trenger. 16 år gamle Millas sykdom setter sitt tydelige preg på livet hennes, men den hjemløse og betydelig eldre doplangeren Moses evner å lokke frem livsgleden i henne som ingen annen – selv om han truer med å drepe moren hennes med en tranchergaffel.

Rettferdighetens ryttere (2. juli)

Mads Mikkelsen er muligens midt i det beste året av hans stadig mer imponerende karriere. Ikke bare vant Et glass til en Oscar for beste fremmedspråklige film, men hakk i hæl følger han nå opp med en actionkomedie som er omtrent like fenomenal.

Denne gang spiller han en avstumpet soldat som sliter med å finne seg til rette i et samfunn uten krig og en tenåringsdatter han ikke klarer å kommunisere med.

Men når han blir dratt inn i et bombeattentat som involverer en voldelig motorsykkelgjeng og noen bablende sannsynlighetsforskere, viser det seg at krigskunnskapen hans kommer til nytte like vel.

 

Black Widow (7.  juli)

Black Widow blir den 24. filmen i Marvels gigantiske superheltunivers. Som før vil det være Scarlett Johansson som kommer tilbake i rollen som den tidligere russiske spionen. «Black Widow» tar over etter hendelsene til «Captain America: Civil War», og denne gangen må Black Widow takle en lumsk konspirasjon som har sine røtter i hennes fortid. Dette vil være den første filmen i den fjerde fasen av Marvel-universet, så vi forventer kaldt at dette er en intens superheltaksjon utover det vanlige.

 

Fast & Furious 9 (14. juli)

Personlige vendettas, action og drama er vanlig i denne niende (!) Nummererte delen av «Fast & Furious» -sagaen. Hollywood har kastet disse filmene på samlebåndet siden den opprinnelige filmen i 2001. Og gitt de enorme kioskkveldene filmene har vært, kan man bare si at fansen har takket og mottatt. Undertegnede har egentlig ikke fulgt med på svingene, men for de dumme fansen vil nok «F9» være et must.

Hitman’s Wife’s Bodyguard (17. juli)

Fire år etter hendelsene til «The Hitman’s Bodyguard» er livvakt Michael Bryce (Ryan Reynolds) og profesjonell drapsmann Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) tilbake i denne actionkomedien der de må redde Kincaids kone. Det eneste problemet? Bryce er fremdeles ute av drift og må derfor ikke bruke verken skytevåpen eller dødelig makt, noe som kompliserer ting litt. Alles favoritt Morgan Freeman er også lovet å vises i en uventet rolle for å si det mildt!

Jungle Cruise (28 juli)

Dette kommende actioneventyret gir oss vage Indiana Jones-vibes, mens Dwayne «The Rock» Johnson, Emily Blunt og resten våger seg inn i den tette jungelen og vandrer rundt. Filmen finner sted på en elvebåt tidlig på 1900-tallet, når de er på oppdrag for å finne Livets tre et sted i naturen. Men ikke bare har de farlige dyr og vel, en jævla jungel å takle – en konkurrerende tysk ekspedisjon er også på jakt etter det mytiske treet. Tyskere, da. Stadig disse tyskerne.

 

I onde dager (30. juli)

Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) sliter i ekteskapet. En weekend på hytta kan være det de trenger for å reparere forholdet. Bortsett fra at Lars i all hemmelighet har planlagt å drepe Lisa, for å få kloa i livsforsikringen deres. Lisa har faktisk også den planen. Men tre rømte fanger med langt mer erfaring med blodige drap enn Lars og Lisa, har gjemt seg i hytta. For å overleve helgen, må Lars og Lisa lære seg å stole på hverandre igjen, og kanskje til og med finne tilbake til den kjærligheten de hadde mistet…

The Suicide Squad (6. august)

Kanskje du husker 2016 “Suicide Squad”? Ideen med en lignende tittel «The Suicide Squad» er å tilby fansen en myk omstart, så du trenger ikke ha sett den forrige filmen for å beholde denne. I «The Suicide Squad» blir en haug med mer eller mindre sprø karakterer samlet til en styrke med oppdraget å befri en fiktiv, søramerikansk øy fra skurker. Det er kanskje ikke det neste «Citizen Kane» vi har på gang her, men med blytunge skuespillere som Margot Robbie (Harley Quinn) og Idris Elba (Bloodsport) vil det utvilsomt være et verdifullt skuespill.

 

Respect (13. august)

Her får vi se Jennifer Hudson i rollen som den legendariske souldronningen Aretha Franklin i filmen om hennes liv og musikalske karriere. Foruten å være en fantastisk kunstner var Aretha Franklin også involvert i borgerrettighetsbevegelsen i USA, som kjempet for rettferdighet og like muligheter for den svarte minoritetsbefolkningen i landet. Definitivt en film verdt å se.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (20. august)

Ingen som var barn på 80-tallet kan  ha sluppet unna G.I. Joe og Action Force-figurene som hver lekebutikk var fullstendig proppfull av. I 2021 har actionfigurenes stjerner falt litt, så i stedet må vi nøye oss med denne filmatiseringen i stedet. I «Snake Eyes» er det fullt fokus på karakteren Snake Eyes og hans bakgrunnshistorie. Ninja-klaner, mørke hemmeligheter og brutte løfter er lovet i dette actioneventyret som er en omstart for hele G.I. Joe filmserie.