Her er de 10 største kassasuksessene i 2021

Superhelter, actionhelter og kinesiske krigshelter preger de ti største kassasuksessene på kino i 2021. Kina har tatt opp kampen med Hollywood. To av de tre største kassasuksessene er kinesiske. 

Ti på topp-listen består utelukkende av filmer fra USA og Kina. Kinas fremgang er det mest oppsiktsvekkende. Det enorme hjemmemarkedet gjør at en suksess der fører filmen rett oppover topplisten.

Filmverdenen har ikke vært den samme siden COVID-19. Kinofilmer har blitt flyttet til strømmekamnaler eller fikk utsatt sine premieredatoer. Kinoinntektene er fortsatt langt fra det normale. Men det er lys i tunnelen. Spider-Man: No Way Home er den første filmen på to år som er spilt inn over en milliard dollar og har den tredje beste åpningen i filmhistorien.

Det finnes en fellesnevner for filmene på topplisten foruten å være enten amerikansk eller kinesisk – de fleste filmene på topplisten flørter med fantasy- og sci-fi-sjangeren. Et kjent «merkenavn» som 007 eller Godzilla skader selvsagt heller ikke.

Den kinesikse filme The Battle at Lake Changjin ble kun slått av Spider-Man: No Way Home.

Kina er verdens største kinomarked med 75.000 kinosaler rundt om i landet, og setter også en grense for hvor mange Hollywood-filmer som kan slippes i landet. I løpet av pandemiåret 2021 har publikum patriotisk strømmet til innenlandske filmer som krigsdramaet The Battle at Lake Changjin og komedien Hi, Mom.

Nedenfor er de globale inntektene for årets største filmer i 2021

1. Spider-Man: No Way Home (USA), 1 057 millioner dollar

2.The Battle at Lake Changjin (Kina),  902 milioner dollar

3. Hi, Mom (Kina), 822 millioner dollar

4. No Time to Die (USA), 744 millioner dollar

5. Fast & Furious 9 (USA), 726 millioner dollar

6. Detective Chinatown 3 (Kina), 686 millioner dollar

7. Venom: Let There be Carnage (USA),(501 millioner dollar

8. Godzilla vs Kong (USA), 467 millioner dollar

9. Shang-chi and the Legend of the Ten Rings (USA), 432 millioner dollar

10. Eternals (USA), 400 millioner dollar