Teasertrailer: Kristen Stewart forvandles til prinsesse Diana i «Spencer»

Hele Pablo Larraín -filmen foregår i de tre dagene hvor Diana, prinsesse av Wales, bestemmer seg for å avslutte ekteskapet med prins Charles.

Det hele foregår på Sandringham Estate i Norfolk i juleferien og fremstiller det avgjørende øyeblikket hvor Diana bestemmer seg for å forlate House of Windsor.

Traileren åpner med forberedelser til julefeiringen, der Kristen Stewarts Diana føler seg uvel mens folk venter på henne. Følgende scener viser Diana med familien, omsvermet av fotografer, isolert, danser og på slutten løper bort.

I Spencer spiller også Timothy Spall, Jack Farthing, Sally Hawkins og Sean Harris. Venice Film Festival og Toronto International Film Festival vil arrangere spesielle visninger av filmen før den slippes på kino 5. november.

Hendelsene i filmen ble også gjenfortalt i den siste sesongen av Netflix The Crown, der Diana og Charles var skildret av Emma Corrin og Josh O’Connor. Prinsesse Diana døde i 1997 etter en bilulykke i Paris.

Manuset til Spencer er skrevet av Steven Knight (Peaky Blinders, Locked Down). Larraín, som også produserer Spencer, regisserte tidligere det biografiske dramaet Jackie i 2016.

Spencer har kinopremiere 5. november i USA. Norsk premiere i desember.