Nå er den sluppet traileren til Nordsjøen. Nordsjøen seiler opp som en av de store filmene på kino i høst.  

– Alt er filmet på location i Norge. Vi jobbet hardt for å skape en underholdende, spektakulær, men samtidig virkelighetsnær historie for det store lerretet, sier produsent Martin Sundland, og fortsetter:

– At naturen selv kan sette en stopper for oljeeventyret er et tenkt scenario, som ga oss alle elementer til en gigantisk spenningsdrevet norsk katastrofefilm. Man kan på mange måter si at virkeligheten kanskje har tatt igjen fiksjonen og på den måten gjort filmen mer aktuell enn vi kunne forstilt oss. Filmen vil underholde et stort publikum og nagle folk til kinosetene, det er vi trygge på. Vi leverer noen av de dyreste scenene som er laget i en norsk film. Det er det som må til når hele Nordsjøen settes i brann, sier Sundland.

I hovedrollen som Sofia ser vi Kristine Kujath Thorp, som nylig vant Amanda for sin rolle i Ninjababy, og dessuten har vært aktuell det siste året med en fremtredende birolle i Den største forbrytelsen. I andre sentrale roller ser vi Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg.

Nordsjøen har premiere 29. oktober

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen