5 populære filmer med økonomi som tema

Det har blitt laget mange gode filmer med økonomi som tema gjennom årenes løp. Før du setter deg ned foran skjermen, bør du undersøke om det er noen filmer du har gått glipp av. Hvis du liker økonomi, er det en del klassiske filmer som er verdt oppmerksomhet. Du kan lære mye av å se gode filmer med økonomi som fokus. 

De fleste av dagens filmer er laget med utgangspunkt i en god historie. Dette er gjerne en historie som er basert på virkelige hendelser. Andre filmer er derimot basert på fiksjon. Du bestemmer selv hvilke typer filmer du liker best. Filmer med økonomi som tema kan inspirere seerne i hvordan det er mulig å bli rik i dag.

Klassiske filmer med inspirasjon fra økonomi

Mange filmelskere liker å se gode klassikere med ulike temaer. Dette er gjerne filmer som ble laget for mange år siden. Allerede på 1980-tallet ble det laget filmer med økonomi som tema. Wall Street har vært et populært tema i mange filmer. Hvis du er interessert i finans og økonomi, kan du derfor lære mye.

Enkelte filmer har blitt mer populære enn andre. Dette har ført til at enkelte filmer har fått status som klassikere. Mye av grunnen til dette er at filmen fenger seerne med en gang. Filmer med temaet økonomi skildrer ofte menneskelige og økonomiske relasjoner, som er verdt å få med seg. 

5 gode filmer med økonomi som tema 

  1. Wall Street (1987) 

Wall street har vært et populært tema i mange filmer opp gjennom tiden. Klassikeren Wall Street fra 1987 er fremdeles like populær blant filmentusiaster i dag. Denne amerikanske filmen ble i sin tid skrevet og regissert av Oliver Stone ogbeskriver først og fremst det som betegnes som jappetiden.

I klassikeren Wall Street møter du flere kjente skuespillere i rollene. Det er de kjente skuespillere Charlie Sheen og Michael Douglas som spiller hovedrollene i filmen. Skuespilleren Michael Douglas mottok senere både Golden Globe- og Oscarpris for sin innsats i denne populære filmen.

  1. Inside Job (2010)

Den amerikanske storfilmen Inside Job fra 2010 tar for seg finanskrisen som fant sted på slutten av 2000-tallet. Dette var en finanskrise som rammet store deler av verden. Filmen Inside Job handler hovedsakelig om den omfattende korrupsjonen som foregikk i USA på den tiden.

Den spennende koblingen mellom politikk og finansmiljøet i USA, gjør at denne storfilmen har blitt lagt merke til. Inside Job er regissert av Charles Ferguson. Det er den kjente skuespilleren Matt Damon som har fortellerstemmen. Storfilmen fikk Oscar, og ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2010.

  1. Margin Call (2011)

Storfilmen Margin Call er et thrillerdrama som tar for seg finanskrisen som fant sted i 2008. I filmen får en finansmann med navnet Peter Sullivan, informasjon om at arbeidsgiveren hans holder på å gå konkurs. Dette skjer i forbindelse med den mye omtalte finanskrisen, som fant sted i 2008.

Thrillerdramaet Margin Call er skrevet og regissert av finansmannen JC Chandor. I hovedrollene finner du blant annet skuespillerne Kevin Spacey, Jeremy Irons og Demi Moore. Storfilmen fikk flere priser og ble nominert til Oscar for beste originalmanus. Filmen ble også vist på diverse filmfestivaler. 

  1. The Wolf Of Wall Street (2013)

Den amerikanske dramakomedien The Wolf Of Wall Street ble lansert i 2013. Denne filmen er regissert av Martin Scorses. I hovedrollen finner du den kjente skuespilleren Leonardo DiCaprio. Filmen handler om aksjemegleren Jordan Belfort, som ble tatt for hvitvasking og svindel.

I løpet av soningen på rundt 20 måneder samarbeidet Belfort med politiet. Dette samarbeidet gav ham til slutt en redusert fengselsstraff. Handlingen foregår i storbyen New York sitt beryktede finansmiljø på 1980-tallet. Den amerikanske filmen The Wolf Of Wall Street har fått mye oppmerksomhet siden lanseringen.

  1. The Big Short (2015)

Dramakomedien The Big Short ble vist på amerikanske kinoer i 2015. Denne filmen tar for seg handlingen rundt det som skjedde da bolig og kredittmarkedet kollapset i siste del av 2000-tallet. Det var Adam McKay som regisserte denne storfilmen. Den kjente skuespilleren Brad Pitt sto blant annet for deler av produksjonen.

Handlingen går ut på at fire personer klarte å spå den kommende finanskrisen. Dette førte dem videre inn i bankvesenets mørke hemmeligheter. Storfilmen The Big Short fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med lanseringen. Filmen ble blant annet nominert til Oscar for beste filmatisering.

Flere storfilmer med økonomi som tema

Det har opp gjennom tiden blitt laget en rekke filmer som har lagt handlingen til den finansielle verdenen. Før du bestemmer deg for hvilken film som passer, bør du derfor sjekke om det er noen filmer du har gått glipp av. Økonomi er et spennende tema som stadig flere interessere seg for i dag.