Laleh har skrevet musikk til Erik Poppes «Utvandrerne»

Laleh har sluppet singelen ”Minnet Av Ett Hav”, signaturlåten til Paradox kommende storfilmen Utvandrerne i regi av Erik Poppe.

Den øvrige filmmusikken er signert komponist Johan Söderqvist som har skrevet musikk til en rekke nordiske og internasjonale filmer og tv-serier.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika.  Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve.800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie.

Laleh har skrevet musikk til filmen og hennes låt ”Minnet Av Ett Hav” er Utvandrernes signaturlåt.

:Lisa Carlehed og Gustaf Skarsgård i Utvandrerne. (Foto: John Christian Rosenlund)

”Det betyr veldig mye for meg at Laleh lot seg inspirere av mitt arbeid med Utvandrerne. Hennes låt” Some Die Young”, som ble hele Norges trøst etter terroren 2011, fanget så presist de følelsene vi alle kjente etter Utøya. Det er en grunnleggende gjenkjenning i Lalehs musikk som åpner opp for oss alle å selv tolke hennes verk. Lalehs musikk utfyller filmmusikken skrevet av Jonas Söderqvist og den går rett inn i hjerte. Noe vi ønsker at filmen også vil gjøre”, sier regissør Erik Poppe.

Til tross for at historien om Kristina og Karl Oskar utspiller seg på midten av 1800-talet, er det mange likheter mellom deres reise og det millioner av mennesker, drevet fra sine hjem, opplever i dag. Den første gangen hun hørte om produksjonen visste Laleh at hun ville gjøre musikk til filmen.

” Jeg husker når jeg leste boken Utvandrerne på skolen og ble fanget av fortellingen allerede da, så det føles litt ekstra spesielt å være en del av historien i dag. Jeg skrev sangen etter å ha sett de første ferdige scenene fra filmen og ble inspirert av deres reise over Atlanterhavet. Det store havet vekket følelsen av å ville stå på land. Jeg ville skrive en sang om mot og takknemlighet, og om å leve med minnet om et hav, sier Laleh.