Det norske filmen er en av totalt 15 filmer som fremdeles kjemper om å vinne en Oscar i kategorien «beste internasjonale spillefilm».

Filmer fra 92 land konkurrerte i år om å bli nominert. Det er et sterkt år for norfisk film. Blant de femten nominerte filmene er det med filmer fra Island, Finland og Danmark i tillegg til Norges representant.  Kun Sverige er fraværende blant de nordiske landene.

De endelige nominasjonene kommer 8. februar, og prisene deles ut i Hollywood søndag 27. mars.

De 15 filmene er:

 • Great Freedom, Østerrike
 • Playground, Belgia
 • Lunana: A Yak in the Classroom, Bhutan
 • Flukt, Danmark
 • Sovekupé nr. 6, Finland
 • I’m Your Man, Tyskland
 • Lamb, Island
 • A Hero, Iran
 • The Hand of God, Italia
 • Drive My Car, Japan
 • Hive, Kosovo
 • Prayers for the Stolen, Mexico
 • Verdens verste menneske, Norge
 • Plaza Catedral, Panama
 • The Good Boss, Spania

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen