Det er allerede bekreftet at Jennifer Gray kommer tilbake til rollen sin fra originalen, mens både nye og gamle ansikter forventes å følge henne på rollelisten.

Over tre og et halvt tiår etter at «Dirty Dancing» hadde premiere, er det på tide at det romantiske dramaet får en oppfølger. Det har allerede vært klart at Jennifer Gray kommer tilbake til rollen som Frances «Baby» Houseman.

Lionsgate meldte på CinemaCon i Las Vegas at de satser på en premiere i 2024. Samtidig avslørtes handlingen litt mer i oppfølgeren, som vil finne sted på 1990-tallet. Mens vi får se en litt eldre Baby igjen, vil historien hennes veves sammen med historien om en ny, yngre kvinnelig karakter, og hennes romantiske sommereventyr. Når det gjelder den musikalske biten kommer flere av låtene fra originalen tilbake, men også andre 90-tallsmelodier.

I registolen sitter Jonathan Levine, tidligere kjent for filmer som «50/50» og «Warm Bodies», som også har vært med på å skrive manus. Regissøren håper å tiltrekke seg en ny generasjon seere, mens oppfølgeren vil hylle originalen, og ikke skuffe tidligere fans.

Akkurat nå jobber resten av rollebesetningen, der flere nye fjes vil bli med i ensemblet, mens det er planer om å involvere flere skuespillere fra originalen. Patrick Swayzes karakter Johnny Castle forventes også å være involvert i handlingen på en eller annen måte, som en enda viktigere del av Babys historie.

Innspillingen av oppfølgeren, som foreløpig har samme tittel som originalen, skal etter planen starte senere i år.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen