Ninjababy-skuespiller Kristine Kujath Thorp er med i The Bastard, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen. Det danske eposet regisseres av Nikolaj Arcel.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i den nye filmen som den danske soldaten og oppdageren Ludvig Kahlen, som temmet utkant-Danmark på midten av 1700-tallet.

Tsjekkiske steder utenfor Praha illuderer for den danske villmarken på 1700-tallet for den nye filmen. Innspillingen til The Bastard vil også finne sted i Tyskland og Danmark.

Etter en karriere i det danske militæret forsøkte Kahlen  (mads Mikkelsen) å i årevis ådyrke utmarksdanmark på Jylland etter ordre fra kong Frederik V. The Bastard forteller om hans forsøk på å temme og kolonisere de tidligere ubebodde delen av Danmark for å spre sivilisasjonen og generere skatter for kronen.
Produksjonsselskapet Zentropa har sluppet de første bildene fra det tsjekkiske settet av The Bastard utenfor Praha. Med et budsjett på 8 millioner euro (80 millioner kroner), er det en av studioets største filmer på mange år.

The Bastard er regissert av Nikolaj Arcel, som tidligere slo seg sammen med Mikkelsen i det Oscar-nominerte historiske dramaet A Royal Affair fra 2012, som også ble spilt inn i Tsjekkia. Arcel regisserte sist Stephen King-filmen The Dark Tower fra 2017, som hadde Matthew McConaughey og Idris Elba i hovedrollene.

I tillegg til Mikkelsen i The Bastard  finer vi også Amanda Collin (Raised by Wolves) som Ann Barbara, en mystisk kvinne som slutter seg til Kahlen. Simon Bennebjerg (Borgen) skal spille Frederik de Schinkel, en lokal grunneier som står i veien for dem.

Rollelisten inkluderer også Gustav Lindh (The Northman), Kristine Kujath Thorp (Ninjababy), Morten Hee Andersen (Margrete: Queen of the North), Jacob Lohmann (Riders Of Justice), Magnus Krepper (Queen Of Hearts), og Felix Kramer ( Dark).

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen