Guillermo del Toro er lei Hollywood – vil slutte å lage spillefilmer

Regissøren bak «The Shape of Water» og «Pinocchio» slutter med spillefilmer for kun å lage animasjon.

Guillermo del Toro er lei av motstand hos produsentene i Hollywood. Mannen bak filmer som «Pan’s Labyrinth» og «Nightmare Alley» har en notorisk lang liste med drømmeprosjekter som aldri ble noe av, og nå har han fått nok av Hollywood.

På franske Annecy Animation Festival denne uken avslørte han at han vil flytte fokus til animasjonsfilmer:
– Det er et par spillefilmer til som jeg vil lage, men de er ikke mange. Etter det vil jeg bare gjøre animert. Det er planen, sier del Toro.

Studioene sier  nei til ideene

Ifølge artikkelen i Hollywood Reporter høres del Toro ganske kynisk ut når han snakker om en filmindustri som gang på gang mislykkes med prosjektene hans. Han råder unge filmskapere blant publikum til å stå på sitt:

– De sier fortsatt nei til meg. De siste to månedene har de snudd fem av prosjektene mine. Så det går aldri bort. Å lage en film er som å spise en bæsjsandwich. Det er alltid dritt, men noen ganger får du mer brød. Det er frustrerende hvor mye innsats du må legge ned, og hvor vanskelig det er. Og du vil alltid møtes i rumpa. Men tro på historiene du vil fortelle og vent til noen vil kjøpe dem.

Modigere animerte prosjekter

Derimot ser Guillermo del Toro lysende på animasjon som sjanger. Hans siste film var stop motion-animasjonen «Pinocchio» for Netflix, og han planlegger allerede mer i samme stil.

Regissøren håper at bølgen av animasjonsfilmsuksesser – som «Super Mario Bros», «Spider-Man: Across the Spider-verse» og den kommende «Turtles» – vil åpne opp for «mer eventyrlige filmer som bryter reglene».

– Jeg tror at man kan lage et stop-motion fantasy-drama for voksne og berøre publikum følelsesmessig. Jeg tror stop-motion kan treffe deg rett i hjertet på en måte som ingen andre medier kan.