Trailer: «The Creator» – menneskeheten i kamp mot kunstig intelligens

I september slippes Gareth Edwards «The Creator». Her stilles menneskeheten opp mot AI i en brutal krig – og det er opp til John David Washington å redde verden.

Gareth Edwards nye «The Creator» har fått en trailer nummer to. Her maler «Rogue One»-regissøren en fremtidsverden der kunstig intelligens har lykkes med å ta over. I en tid med ChatGPT, Midjourney og de pågående Hollywood-streikene som delvis handler om rollen til AI i filmverdenen, kunne ikke dette temaet vært mer passende for en actionfilm i 2023.

«The Creator» foregår i fremtiden, og menneskeheten er i krig mot styrker med kunstig intelligens. Joshua (Washington), en hardbarket tidligere spesialagent rekrutteres for å finne og drepe Skaperen, selve arkitekten bak avansert kunstig intelligens, som har utviklet et våpen så kraftig at det kan avslutte krigen… og menneskeheten. Joshua og et team elitesoldater krysser fiendens grenser, inn i det mørke hjertet av det KI-okkuperte området… der de oppdager at våpenet de har blitt beordret om å ødelegge er en KI i form av et lite barn.

I traileren får vi se roboter, romstasjoner og Los Angeles bli sprengt i milliarder av biter. John David Washington fra «Tenet» spiller hovedrollen som spesialagent Joshua. Her får han i oppgave å redde en jente som kan være nøkkelen til å vinne den store krigen mot AI.

Premieren blir 29. september i Norge.