Katastrofefilm blir Sør-Koreas Oscar-bidrag for 2024

Sør-Korea er blant de første landene som gir et bidrag til Oscar-utdelingen i 2024. «Concrete Utopia» er filmen som håper å appellere til et bredt internasjonalt publikum.

«Concrete Utopia» er historien om overlevende i den eneste bygningen som står igjen i Seoul etter at et massivt jordskjelv rammet landet.

Landet vant sin første Oscar med dramathrilleren «Parasitt» i 2020. Sist sendte det inn den kritikerroste noir-detektiven «Decision to Leave», som imidlertid ikke ble nominert.

I år faller Oscar-komiteens valg på en katastrofefilm med internasjonal appell. Deadline skriver at «Concrete Utopia» skal representere landet i kategorien Beste ikke-engelskspråklige film. Den handler om en gruppe overlevende som prøver å skape seg et nytt liv i Seoul etter et ødeleggende jordskjelv. Tae-hwa Eom har regissert og Lee Byung-hun (Squid Game) spiller en av hovedrollene.

– Vi prøvde å velge en film som er koreansk men sikter globalt, med en god balanse mellom kunst og popularitet, og som også kan appellere til det litt konservative Oscar-akademiet, kommenterer landets filminstitutt.