– Michael Fassbinder skal gjøre publikum nervøse, sier David Fincher

David Finchers intensjon med Michael Fassbenders karakter i The Killer er ikke å vekke sympati, men heller å gjøre publikum nervøse for vanlige mennesker, fortalte regissøren i Venezia.

Variety rapporterte fra pressekonferansen som ble holdt for filmens premiere på filmfestivalen i Venezia før den offisielle premieren for The Killer. Under konferansen reflekterte Fincher over Fassbenders karakter, og sa at «sympati var det siste jeg tenkte på» da han brakte karakteren fra Andrew Kevin Walkers manus til live.

Håpet hans er at karakterens banalitet vil gjøre publikum «nervøse for personen bak dem i køen på butikken.»

Fincher sier til Varity:
«Sympati var det siste jeg tenkte på når det gjelder denne karakteren. Han trengte ikke å være skremmende. Du vet, ondskapens banalitet. Mitt håp er at noen vil se denne filmen og bli veldig nervøse for personen bak dem i køen på Home Depot.»

Regissøren har som mål å skildre ondskapens banalitet gjennom karakteren, og fremheve hvordan noen tilsynelatende vanlige kan ha en mørk side.
The Killer får premiere på begrensede kinoer 27. oktober og vil være tilgjengelig for streaming på Netflix 10. november.