Nicolas Winding Refn ut mot strømmetjenester

Nicolas Winding Refn er ikke spesielt glad i strømmetjenester.I en tale på filmfestivalen i Venezia kritiserte Refn strømmetjenester for å være «overfinansiert og råtten med penger og kokain».

Han fortsatte i følge Variety, «Det er utrolig trist og skremmende fordi kunst i hovedsak er det eneste – foruten, du vet, sex, vann og lykke – som gjør at vi eksisterer.»

I 2018 sa Refn til The Guardian at «kinoen er død». Han sa den gangen: «Film klamrer seg til føttene våre når vi beveger oss fremover. Den beste måten å gå videre på [er] å begrave fortiden. Det betyr ikke at du glemmer det.»

Da han snakket videre om saken i Venezia, sa Refn: «Selv om jeg antok at den var død for noen år siden, har den endret seg til noe vi må kjempe for. Kinofilmer er en del av det som gjør oss menneskelige og opplever kreativitet.»

Refn knyttet strømmetjenester til den økende bruken av kunstig intelligens i film og TV, og la til: «AI er ikke en artist. AI er et produkt.»

Jobber med en film

Refn kunngjorde i Venezia at han jobber med en ny film, som vil markere hans første spillefilm siden 2016s The Neon Demon. Før det laget Refn Only God Forgives i 2013 og Drive i 2011, som begge hadde Ryan Gosling i hovedrollen. Han regisserte også Mads Mikkelsen i 2009s Valhalla Rising og Tom Hardy i 2008s Bronson.

Senest skapte Refn Copenhagen Cowboy, en Netflix-serie som ble sluppet i januar 2023 med Angela Bundalovic, Andreas Lykke Jørgensen og Li li Zhang i hovedrollene. Han jobbet med Prime Video i 2019 på en serie kalt Too Old to Die Young, som spilte Miles Teller i hovedrollen.

I 2018 startet Refn sitt eget nettsted, byNWR, som lar seerne strømme visse kuraterte titler gratis.