Norske Filmklassikere – suksessfulle bøker og nye Blu-ray utgivelser

Snart er de første filmbøkene fullfinansiert og snart kommer nye Blu-ray utgivelser av norske filmer.  

For en måned siden startet folkefinansieringsprosjektet med 10 bøker om norske filmer. På samme måte som den vellykkede kampanjen med å gi ut norske filmer på Blu-ray, blir også disse bøkene folkefinansiert. De som kjøper bøkene får navnet sitt i boken under bidragsytere samt at de får den fraktfritt tilsendt i posten når den er ferdigtrykket.

Flere bøker er snart suksess

Einar Aarvigs bok om Døden på Oslo S (1990) er allerede fullfinansiert mens flere bøker ligger hakk i hæl og ligger godt an til å bli suksesser innen kort tid. Enkelte av bøkene må fullfinansieres i løpet av en ukes tid mens andre har over to uker igjen. De som ønsker å lese følgende bøker må altså kaste seg rundt og støtte opp om prosjektet i de kommende dagene på www.bidra.no/bok

81% av målbeløp er Alexia Bohwims bok om OLSENBANDEN TAR GULL (1972).

76% av målbeløp er Kristian Krogstad sin bok om 1732 HØTTEN (1998)

49% av målbeløp er Christer Bakke Andresens bok om VILLMARK (2003)

32% av målbeløp er Helene Aalborgs bok om FRITT VILT (2006)

Andre bolk med Blu-ray

For de som venter på flere Blu-ray utgivelser kom også en gladnyhet. Nå har planene for de kommende Blu-ray utgivelsene blitt annonsert og denne gangen kjører Norske Filmklassikere sin egen julekalender.

Det blir altså ikke bare 10 filmer sluppet på ti dager som ved forrige slipp, denne gangen kan det bli flere titler. Hver dag fra 1. til 24. desember vil det dukke opp enten en film, en bok eller noe merch som kan bestilles, utbroderer Christer Falck på prosjektets Facebook-side.  Hvilke filmer som kommer finner man først ut 1. desember når den første luken åpnes på www.bidra.no/film.