Nærmer seg 400 000 for «Den første julen i Skomakergata»

«Den første julen i Skomakergata» nærmer seg 400 000 solgte billetter. Fra premieren 10. november og til og med 23. desember har filmen solgt 391.997 billetter på norske kinoer. Også de andre julefilmene viser sterke tall. Og i dag er det enda flere kino-premierer.

Kino-året 2023 nærmer seg slutten, og tradisjonelt er julen en sterk tid for norske kinoer. Årets jul er ikke noe unntak i så måte.

– «Den første julen i Skomakergata» er en kjempesuksess og er i skrivende stund den fjerde mest sette filmen på norske kinoer i år. Bare «Barbie», «Oppenheimer» og «Super Mario Bros. filmen» er mer sett på norske kinoer i år, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Den norske julefilmen har også muligheter til å komme på «Topp 3» blant de mest sette filmene på norske kinoer i 2023.

Men det er flere filmer som trekker godt med folk nå i julen. Familiefilmen «Wonka», som hadde premiere 8. desember, er allerede sett av 125.526 nordmenn. Animasjons- og familiefilmen «Ønske» fra Disney, som også hadde premiere 8. desember, er oppe i 31.965 solgte billetter.

– Kino-Norge har kommet veldig godt i gang denne julen. Og flere spennende titler er på gang. Jeg tror at det blir svært mange nordmenn som velger ulike kinopremierer i kveld, sier Espen Lundberg Pedersen.

25. desember har filmer som norske «Bukkene Bruse på Badeland», «Høstgule blader», «Anyone But You», «Vertshuset The Old Oak» og ikke minst norske «Konvoi», med blant andre Anders Baasmo og Tobias Santelmann i sentrale roller, premiere på kinoer over hele landet.

– Her har vi en bred og rikholdig kinomeny. Vi har ekstra forventninger til de norske filmene «Bukkene Bruse på Badeland» samt «Konvoi». I førstnevnte film kan du høre stemmene til blant andre Trond Fausa Aurvåg, Cengiz Al og Mikkel Niva. Dette er en barne- og familiefilm. Krigsfilmen «Konvoi» vet jeg at mange har høye forventninger til. Det er verdt å prioritere kinosalen denne julen, sier Espen Lundberg Pedersen.

– Det å gå på kino i julen er for mange en sterk juletradisjon. Norske kinoer har for vane å skape en ekte julestemning, sier Lundberg Pedersen.