Her kan du gå på babykino i Norge

For nybakte foreldre som ønsker å fylle lange sommerdager med underholdning både for foreldre og babyer er babykino en ypperlig aktivitet. 

‘Det er en rekke kinoer over hele Norge som arrangerer egne spesialtilpassede kinodager som er beregnet spesielt for foreldre med små babyer. Alle fortjener å få kose seg med en kinodag i ny og ne, og man bør ikke bli hindret fra å se de siste Hollywood- filmene bare på grunn av at man har små barn

I samarbeid med Baby.no har vi satt sammen en liste over steder i Norge hvor man kan gå på babykino. Vi skal også se på ulike ting du bør huske på før du tar med en baby på kino. Med litt ekstra planlegging er alle sikret en langt bedre filmopplevelse med få avbrudd for amming og bleieskift.

Hva du bør tenke på før du drar på babykino?

Alle som har, eller har hatt, små barn vet at det ikke lenger er mulig å bare forlate huset, akkurat når det passer en. Med en baby i hus krever selv en kort tur på butikken planlegging og en god plan legger også grunnlaget for en vellykket dag på kino med en baby.

  1. Pakk det essensielle: Ta med babyens favorittleke, et teppe, snacks og andre ting som er nødvendige for at babyen skal ha det komfortabelt og du skal kunne følge med på filmen.
  2. Sitteplasser: Vær tidlig ute og velg deg et sete nære midtgangen, slik kan du raskt komme deg ut uten å forstyrre andre kinogåere om babyen skulle slå seg litt vrang.
  3. Lydnivå: Babykinoer har vanligvis redusert lydnivå for å beskytte små ører, men sjekk med kinoen for å sikre at de følger denne praksisen. Om ikke bør du ta med hørselsbeskyttelse til babyen.
  4. Belysning: Kinosaler er mørke og belysningen kan bli et problem etter at filmen startet. Ta med deg en liten lommelykt, eller ha mobilen lett tilgjengelig.
  5. Fasiliteter for amming og skifte: Sjekk at kinoen har fasiliteter for amming og bleieskift. Om de ikke har det, er det best å ta med seg det du måtte trenge av ekstrautstyr.

Ta hensyn til andre: Selv om babykinoer er designet for å ta imot små barn, er det viktig å ta hensyn til andre foreldre og babyer. Om babyen din overhode ikke vil slå seg til ro, er det bedre å komme tilbake en annen dag.

Norske byer med babykino

Oslo har et stort antall kinoer og flere av dem tilbyr babykinoer som legger til rette for foreldre i hovedstaden. Blant de beste for babykino er Vika kino som ligger sentralt i Oslo sentrum.

De tilbyr regelmessige babykinoer. Kinoen har komfortable sitteplasser, rikelig med parkering for barnevogner og nødvendige fasiliteter for mating og skifting.

Colosseum kino er et annet godt valg. Kinoen er kjent for sine romslige seter og utmerkede audiovisuelle kvaliteter. De tilbyr også babyvennlige visninger hvor både lyd og lys er justert for de små besøkende.

Tønsberg

Tønsbergs er en annen norsk by hvor de satser på babykino. Kilden Kino tilbyr et innbydende miljø for foreldre og babyer, med justert lydnivå, og dempet belysning. Kilden Kino tilbyr også alle fasiliteter foreldre med små barn trenger.

Trondheim

Trondheim har flere sentrumsnære kinoer som tilbyr babykino.

Prinsen Kino tilbyr en rekke babyforestillinger med redusert lydnivå og dempet belysning. Kinoen sørger for at foreldrene har enkel tilgang til garderober for skifte og amming, samt komfortable sitteplasser for slitne foreldre.

Nova kino er ett annet godt alternativ i Trondheim sentrum, Nova Kino, tilbyr komfortable omgivelser for både foreldre og babyer. Filmvisningene er tilpasset for å være babyvennlige, noe som sikrer både foreldre og barn en flott opplevelse.

Bergen

Bergen er kjent for sitt pulserende kulturliv og de har selvsagt også et godt tilbud til nybakte foreldre.Bergen Kino arrangerer jevnlige babykinoer i et innbydende miljø med redusert lydnivå, dempet lys og nødvendige fasiliteter for amming og bleieskift.

Konsertpaletten tilbyr fasiliteter som er skreddersydd for å gjøre opplevelsen hyggelig for både foreldre og babyer.

Bodø

Nord-Norges hovedstad, Bodø, har bare en kino, men Fram kino er topp moderne og et flott alternativ for babykino.

Kinoen tilbyr en rekke babyvennlige filmvisninger med lavere lyd og tilpasset belysning. Kinoen har komfortable sitteplasser og fasiliteter for amming og skifting av bleier, som sikrer en hyggelig opplevelse for alle.’

Horten

I Horten kan nybakte foreldre kose seg med babykino på Horten Kino:

Horten kino tilbyr et innbydende miljø for både foreldre og babyer. Med babyvennlige forestillinger som tilbyr både redusert lydnivå og dempet belysning, ligger alt til rette for en fin filmopplevelse.

Tips for en smidig babykino opplevelse

  • Kom tidlig: Hvis du kommer litt tidligere enn alle andre, kan du lett finne det sete som passer deg best og med litt flaks få ledige seter på begge sider.
  • Vær forberedt: Sørg for å ha med deg alt du trenger inkludert bleier, våtservietter, mat og en leke uten lyd.
  • Slapp av: Babyer merker når foreldrene er stresset, så planlegg godt og behold roen. Da vil også babyen din være rolig langt lengre.
  • Ta pauser: Hvis babyen blir rastløs i løpet av filmen, er det lurt å gå ut noen minutter. Du mister litt av filmen, men det er bedre enn å måtte forlate forestillingen.

En koselig pause for både foreldre og baby

Babykino er en flott måte for nybakte foreldre å komme seg litt ut av huset og nyte en film alle venner snakker om. Med kinoer i Oslo, Tønsberg, Trondheim, Bergen, Bodø og Horten samt flere norske byer har du mange alternativer å velge mellom, men husk å ta hensyn til andre kinogjengere.

Forbered deg godt, planlegg hva du må ha med deg og behold roen. En kveld på kino er tross alt ment å være en hyggelig og avslappende opplevelse.