Lawrence of Arabia får jubileumscomeback

Til gjengjeld gis det Oscar-belønnede dramaet ut på Blu-Ray over hele verden.

Sony Pictures har sørget for restaureringen som er foretatt ut fra det originale 65 millimeter negativet, og Hollywood-studioet står også bak jubileumsversjonen til hjemmekinoen. Denne består av fire plater som kommer i et begrenset opplag.

Lawrence of Arabia har Peter O’Toole i hovedrollen. Filmen gjorde ham til internasjonal superstjerne og forteller historien om den fargerike engelske offiseren T. H. Lawrence som under første verdenskrig hjalp en arabisk stammehøvding, i Omar Sharifs skikkelse, med å gjøre opprør mod tyrkerne.

 

Stor interesse

David Leans storfilm hadde verdens verdenspremiere i desember 1962 og den 4. oktober kommer den restaurerede versjonen ut på nesten 650 amerikanske kinoer hvor Omar Sharif introduserer jubileumsforestillingen fra lerretet.

Lawrence of Arabia ble i 1963 belønnet med syv Oscar-statuetter og vant blant annet som beste film og beste regissør.

 Filmen rangeres som nummer syv på det amerikanske filminstituttets liste 100 Greatest Movies of All Time.

Ekstramateriale

Ut over det restaurerede dramaet rommer jubileumsutgaven på Blu-Ray-ekstramateriale som opptakelser fra kong Husseins besøk på settet i Jordan og gamle klip fra nyhetsutsendelser med glimt fra gallapremieren i New York den 16. desember 1962.

Dette får kinogjengerne også se den 4. oktober, mens Blu-Ray-kjøperne må vente til den 13. november.

På filmens rolleliste ses en rekke av 1960-tallets største navn –blant dem Alec Guinness, Anthony Quinn, José Ferrer, Claude Rains, Anthony Quayle og Arthur Kennedy.