Slik kunne Titanic-Jack ha overlevd

Mange satt nok tilbake med en klump i halsen da Rose måtte ta avskjed med sin elskede, forfrosne Jack i den ellevedobbelte Oscar-vinneren
Titanic fra 1997.

Nå viser det seg at det slett ikke behøvde å ende så ulykkelig. Det avslører en gjenskapelse av scenen som det amerikanske tv-program «Mythbusters» har utarbeidet, skriver The Guardian.

Litt oppfinnsomhet

Filmens fan-skare har lenge debattert om det kunne være riktig at Jack var nødt til å dø.
Titanic-regissøren, James Cameron, har tidligere uttalt at det ville være umulig for Jack å komme opp på tømmerflåten ved sin elskedes side uten at den sank.

Men etter at «Mythbusters» har gjenskapt scenen hvor Rose og Jack befinner seg ute i det iskalde vannet, etter gigantskipet er sunket, ser tingene annerledes ut.

Med litt oppfinnsomhet kunne begge de to nyforelskede ha overlevd det tragiske skipsforliset.

Misforstår poenget

Tv-programmet fant ut at ved å plassere Roses redningsvest under tømmerflåten ville den ha vært i stand til å bære både Rose og Jack. Løsningen utligner dermed regissørens argument om at tømmerflåten ville synke dypere ned i vannet med to mennesker om bord.

Konklusjonen kommer som en overraskelse  på James Cameron, men han mener likevel at «Mythbusters» ikke helt har forstått poenget.

«Når det står i manuset at Jack skal dø, så skal han dø,» uttaler regissøren bak filmsuksssen.