Kosmorama-suksess

Tallenes tale er klar:  18.000 publikummere har tatt veien inn i kinomørket i år, mot 16.000 sist år. Det er likevel langt frem til festilvaler som BIFF i Bergen og TIFF i Tromsø, men mye tyder på at den nye festivaldirektøren, Silje Engeness, er på rett veil med festivalen.

– Vi var heldig med et perfekt festivalvær, sier direktør Silje Engeness. Værgudene var definitivt på vår side med grått og regn. Samtidig har vi gjort noen grep vi ser publikum setter pris på.

Tydeligere profil

Festivalen har hatt suksess med en tydeligere profil, et mangfoldig program og noen færre filmtitler, noe som  har resultert i  flere folk i salene.

Festivalsjefen er spesielt fornøyd med at Kosmorama har åpnet seg for et større publikum, blant annet med en vellykket Kanonprisfest, åpningsfilmen
Tusen bitar og besøket av Mikael Wiehe, samt ekstraforestillinger av
Gjenforeningen, kritiker – og publikumssuksessen av Anna Odell fra Sverige.

God oppslutning

– Det er gøy å oppleve at publikum setter pris på filmene og arrangementene vi har satset aller mest på, og det er en fjær i hatten at Anna Odell også vant New Directors Award, festivalens pris til nye filmskapere nå lørdag kveld.

Festivaldirektøren takker også en super stab og alle frivillige, som har jobbet hardt for at årets festival skal bli en suksess.

– Disse kontinuitetsbærerne er avgjørende for at festivalen lykkes, understreker direktøren.

Nå skal festivalstaben evaluere årets festival, så starter arbeidet med Kosmorama 2015 etter litt etterlengtet søvn, humrer festivaldirektøren.