Myndighetene i den walisiske kommunen Bridgend distanserer seg fra regissør Jeppe Røndes film fordi de frykter at det kan utløse en ny bølge av rituelle selvmord blant unge mennesker, skriver JyllandsPosten.
Den danske filmregissøren Jeppe Rønde ble angrepet og forgiftet under sitt sju år lange arbeid med spillefilmen
Bridgend. Filmen, som beskriver en gruppe desperate unge menneskers liv, er basert på virkelige hendelser i utkantkommunen Bridgend i Wales.
I Bridgend, en by med trettifemtusen innbyggere, begikk minst 79 ungdommer selvmord i perioden 2007-2012, og de etterlater ikke noe svar på hvorfor. Mange av de unge hengte seg.
Frykter selvmord
Lokale myndigheter tok øyeblikklig avstand til Jeppe Røndes film, fordi de frykter at det kunne utløse en ny bølge av rituelle selvmord blant unge mennesker.
Jeppe Rønde, mener på bakgrunn av sin forskning, at over tid begrenser man antallet selvmord ved å snakke om tabuet. Han ønsker at
Bridgend blir en del av den offentlige samtalen om emnet.
Bridgend hadde verdenspremiere under Tribeca Film Festival i New York i mars, hvor den vant tre priser.
Jeppe Rønde er en av dansk films store talenter, men er fortsatt relativt ukjent utenfor Danmark. Han jobbet i mange år på en film om krigsforbryteren Radovan Karadzic og hadde funnet gjemmestedet hans før han ble tatt til fange i 2008.