Frisk klassisk thriller

Ikke minst Stellan Skarsgård er en fornøyelse i rollen som russisk mafiahvitvasker som prøver å redde familien og seg selv fra den sikre død.

I en tid  som domineres av islamk terrorisme, er det noe trygt med John le Carrés historier som fremdeles har de gamle Sovjetunionen og Putins Russland  som bakgrunn slik vi har opplevde i
Tinker Tailor og nå i
Our Kind of Traitor.
Our Kind of Traitor er full klassisk thrillerpakke med oligarker, mafia og britisk etterretning involvert i et politisk spill med korrupte politikere helt på toppen i de britiske regjerningskontorene.

Naomie Harris og Ewan McGregor spiller ekteparet Gail og Perry som er på kjærlighetsferie i Marrakech. Den avslappende ferien tar en ny retning når de blir kjent med den russiske mafiaens og oligarkenes pengevasker Dima i Stellan Skarsgårds skikkelse. Han sitter på nøkkelen til hemmelige konto i Sveits- og listen over korrupte politikere. Samtidig vet han at når han overlater disse til mafialedelsen har de ikke bruk for ham lenger. Dima ser på ekteparet som en livline som kan redde ham og familien. Han ber Perry om å overbringe ønsket om beskyttelse til MI6 mot lister over korrupte britiske politikere.

Regissør Susanna White gir oss en heseblesende filmopplevelse. Problemet er nyansene. Karakterene fremstår dels som parodier: den russiske mafiaen er mafia så til de grader i både i utseende og plump væremåte og Stellan Skarsgårds karakter balanserer hårfint på grensen til det parodiske, men lander heldigvis på riktig side. Det forhindret likevel ikke at det har blitt god underholdning, men noen John le Carré-klassiker blir den nok aldri.