Liv Ullmann suksess under Bergamo Film Meeting

Hun ble møtt med stående ovasjoner hos publikum, foto og autografjakt utenfor kinoene og mange og gode spørsmål på kveldmøter og pressekonferanser.

Et bredt utvalg av hennes egne filmer, og filmene til Ingmar Bergman og Jan Troell ble vist, og Norsk filminstitutts utstilling Liv & Ingmar ble vist i et gammelt slott i den fascinerende gamlebyen, sammen med visning av Dheeraj Akolkars dokumentarfilm om paret.

En omfattende biografi om henne ble publisert, basert bla. på PhD Silvia Vincis helt ferske avhandling om Ullmann. Italienerne elsker jo filmstjerner og Liv Ullmann fortalte entusiastisk om sine møter med Vittorio de Sica og Federico Fellini. Selv ble hun hyllet fra scenen av yngre filmskapere som en av vår tids viktigste filmikoner.

I juni skal Ullmann til Napoli med Riksteaterets og Nationaltheatrets oppsetning av «Enskilda samtal», basert på Bergmans manuskript og Ullmanns film. I november er det ny Ullmann/Bergman mønstring ved festivalene i Gijón og Tallinn.

Bergamo Film Meeting er en prestisjefylt og kunstnerisk meget interessant filmfestival som i år hadde fokus på tsjekkisk -60 talls film, Jonas Mekas, rumensk og ny europeisk film, ved siden av et godt konkurranseprogram og et bredt dokumentarfilmfokus. Et stort antall studenter, filmskapere og kritikere og et generelt filminteressert publikum gjestet festivalen, som både samarbeider med og på mange måter ligner festivalene i Tromsø og la Rochelle.