Filmkritikerprisen til Iram Haqs «Hva vil folk si»

Prisen, en polymer-etsing av Terje Risberg med tittelen «Øy», ble i dag overrakt vinneren på Norsk filmkritikerlags årlige tilstelning på Cafe Engebret i Oslo. Prisen ble første gang delt ut for 68 år siden og er kåret etter en avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer.

Tre andre priser ble også delt ut. Prisen for beste skuespiller er ny av året. Den gikk til
Eili Harboe for hovedrollen i «Thelma», regissert av Joachim Trier.. Prisen for beste fagfunksjon gikk til
Ola Fløttum for filmmusikken i «Thelma».

Budbringeren er en hederspris til en person eller organisasjon som har beriket filmkulturen gjennom å spre kunnskap, engasjement og entusiasme for film som kunstuttrykk. Den gikk i år til
Tor Fosse, leder av Bergen internasjonale filmfestival. «Det finnes vel knapt den filmfestival på kloden denne budbringeren ikke har besøkt for å hente hjem det uventede, det kunstnerisk ambisiøse, det skeive, det politisk brennaktuelle, kontroversielle eller provoserende.»