Ny «Midway»-trailer sluppet

Lionsgate har sluppet en ny Midway-trailer – filmen om et av de avgjørende slagene under andre verdenskrig. Midway lages av Independence Day-regissør Roland Emmerich.

Med denne filmen går Roland Emmerich inn i et de mest berømte slagene under andre verdenskrig, slaget ved Midway. Med seg har han fått et solid ensemble som inkluderer Nick Jonas og Woody Harrelson.

Resten av det store ensemblet inkluderer Ed Skrein, Luke Evans, Aaron Eckhart, Etsushi Toyokawa, Tadanobu Asano, Luke Kleintank, Jun Kunimura, Darren Criss, Keean Johnson, Alexander Ludwig, Mandy Moore og Dennis Quaid. Wes Tooke, kjent for sitt arbeid på TV-seriene Jean-Claude Van Johnson og Colony, har skrevet manus. Slaget om Midway er tidligere filmet med samme tittel  i 1976 i regi av Jack Smight og med legendariske Henry Fonda i hovedrollen.

Vendepunkt

Kampen mellom den amerikanske flåten og den keiserlige japanske marinen markerte et avgjørende vendepunkt i Stillehavskrigen under andre verdenskrig i kjølvannet av katastrofen på Pearl Harbor. Filmen er basert på de virkelige hendelsene og fokuserer på historien om lederne og soldatene som kjempet med dårlige odds.

Andre verdenskrig-filmer har tradisjonelt gjort det godt på Oscar-utdelingen, Midway må mest sannsynlig kjempe mot et drama fra første verdenskrig – Sam  Mendes thriller 1917.

Midway har norsk premiere 15. november.