Nå kan du se 200 sør-koranske filmer gratis på YouTube

Det koreanske filmarkivet strømmer nå over 200 filmer gratis på YouTube. Filmarkivet har lastet opp klassikere i godt over ett år nå, noe som gjør YouTube-siden til en uvurderlig ressurs for filmelskere.

Etter å ha skapt historie på filmfestivalen i Cannes ved å bli den første sørkoreanske regissøren som vant Gullpalmen, oppfordret Parasitt-regissør Bong Joon-ho filmelskere over hele verden til å oppsøke flere verk av sørkoreansk filmskapere. Takket være det koreanske filmarkivets offisielle YouTube-side, kunne Bongs ønske ikke være enklere for norske kinogjengere å få oppfylt. KFA strømmer over 200 spillefilmer gratis akkurat nå på YouTube, hvorav mange er lastet opp til plattformen i restaurerte versjoner.

Store koreanske filmskapere som New Korean Cinema-ikonet Im Kwon-taek er representert med flere filmer som er tilgjengelige for visning. Arkivet går tilbake til filmer som ble utgitt på 1960-tallet, for eksempel Hyun-mok Yoos etterkrigsdrama Aimless Bullet, og viser også tidlig arbeid fra noen av landets mest populære filmskapere. For eksempel strømmer Hong Sang-soos debut fra 1996 The Day a Pig Fell Into the Well gratis.