Det koreanske filmarkivet strømmer nå over 200 filmer gratis på YouTube. Filmarkivet har lastet opp klassikere i godt over ett år nå, noe som gjør YouTube-siden til en uvurderlig ressurs for filmelskere.

Etter å ha skapt historie på filmfestivalen i Cannes ved å bli den første sørkoreanske regissøren som vant Gullpalmen, oppfordret Parasitt-regissør Bong Joon-ho filmelskere over hele verden til å oppsøke flere verk av sørkoreansk filmskapere. Takket være det koreanske filmarkivets offisielle YouTube-side, kunne Bongs ønske ikke være enklere for norske kinogjengere å få oppfylt. KFA strømmer over 200 spillefilmer gratis akkurat nå på YouTube, hvorav mange er lastet opp til plattformen i restaurerte versjoner.

Store koreanske filmskapere som New Korean Cinema-ikonet Im Kwon-taek er representert med flere filmer som er tilgjengelige for visning. Arkivet går tilbake til filmer som ble utgitt på 1960-tallet, for eksempel Hyun-mok Yoos etterkrigsdrama Aimless Bullet, og viser også tidlig arbeid fra noen av landets mest populære filmskapere. For eksempel strømmer Hong Sang-soos debut fra 1996 The Day a Pig Fell Into the Well gratis.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen