Arthaus, distributøren av Oscar-vinneren Parasitt, tar et overraskende grep og sender film ut i svarthvitt-versjon.

Over 50.000 har allerede sett den på kino i Norge.  Nå kommer Bong Joon-hos splitter nye svarthvitt-versjon av filmen til norske kinoer. Bong har en forkjærlighet for film i svarthvitt, og gjør nå det Oscar-vinnende mesterverket tilgjengelig i ny versjon:
«Jeg er ekstremt glad for å kunne presentere Parasitt i svarthvitt på det store lerretet. Det er fascinerende å se hvordan filmopplevelsen endrer seg. Jeg har selv sett svarthvitt-versjonen to ganger nå, og tidvis føltes filmen mer som en fabel fra en annen tid. Noen elementer føles skarpere og kontrasten tydeligere, og karakterene står mer ut. Jeg håper publikum kan sammenligne sine opplevelser av filmen i farger og i svarthvitt», sier regissøren i en pressemelding.

Den spesiallagede svarthvitt-versjonen av Parasitt, som nylig vant publikumsprisen på Rotterdam filmfestival, blir tilgjengelig på utvalgte kinoer og cinematek fra 21. feb.  Som om ikke det er nok: Filmen blir også tilgjengelig i IMAX (med farger og engelsk tekst) fra samme dato på Odeon i Oslo.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen