Han har laget Norges svar på The Twilight Zone

Vi har tatt en prat med Kjetil Indregard om hans nye Netflix-serie Blodtur, som blant annet er inspirert av kultserien The Twilight Zone.

Indregard har regissert og skrevet manus til en rekke norske serier, alt fra Helt perfekt, Jul i Svingen til Maniac. For tiden er han aktuell med den nye Netflix-serien Blodtur. Dette er en grøssersier som består av seks episoder med hver sin unike historie.

– I utgangspunktet var Blodtur et prosjekt som lå hos NRK. Men etter hvert ble det mange utskiftninger der og NRK ble usikre på hvilken profil de skulle ha, slik at opsjonstiden utløpte. Vår produsent kontaktet Netflix som ganske raskt besluttet å lage serien. Det hele har egentlig gått ganske fort, forteller serieskaper og manusforfatter Kjetil Indregard.

Inspirasjonskilder

Han forteller at lenge har lekt med å tanken om å lage en antologiserie.

– Jeg elsker novellegrøsserserier som Hammer House of Horror, Tales of the Unexpectet og The Twilight Zone. Alle land, med unntak av Norge, har slike serier. Det var derfor på høy tid med en slik serie her hjemme. Serien er basert på historier jeg opp gjennom årene har skrevet ned. Noen av historiene stammer fra 1980-tallet, sier han.

Den britiske serien Inside No. 9 har også vært en stor inspirasjonskilde.

– Dette er en serie jeg i sin tid falt pladask for. Jeg ble gjort oppmerksom på serien da jeg leste om den i Empire Magazine. En veldig gøyal serie som balanserer godt mellom humor og horror. Det merkes at manusforfatterne har hatt det gøy.

En av de store utfordringene med å skrive Blodtur, var å få til en god miks av mørk humor og horror, mener han.

– Det er vanskelig å tilfredsstille alle horrorfans der ute. Jeg håper det er mange nok som synes serien er gøy.

– En drøm som gikk i oppfyllelse

Samarbeidet med Netflix har gått knirkefritt.

– Jeg synes det er svært positivt at aktører som HBO Nordic og Netflix aktivt leter etter lokalt innhold. Det har åpnet seg store muligheter for oss som lager drama for film og TV. Dette er utelukkende positivt. Jeg synes det har vært problemfritt å jobbe med Netflix. De har kommet mange gode innspill og ideer, mener han.

Serieskaperen legger ikke skjul på at en drøm har gått i oppfyllelse.

– Jeg kan fortsatt nesten ikke tro at jeg har jobbet med et stort, amerikansk studio. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg husker da jeg var ung student i Tyskland på begynnelsen av 1990-tallet. På den tiden virket Hollywood så langt unna. Det er det ikke lengre. Jeg synes det er helt absurd å tenke på at jeg har skrevet en serie for et stort amerikansk studio, som har lansert serien i 190 land, sier han.

Netflix har foreløpig ikke tatt stilling til om det blir en sesong to. Indregard venter i spenning på avgjørelsen.

– Om en måneds tid får vi vite om den blir en ny sesong. Da har Netflix tall på om serien har fungert godt nok i andre land utenfor Norge. Jeg klør i fingrene etter å skrive flere sesonger!

Strømmetips i coronatider

I og med at tider de fleste nordmenn sitter hjemme for tiden, spør vi Indregard om han har noen gode TV-tips – foruten Blodtur.

– Som folk flest synes jeg det er skumle tider. Jeg må innrømme at jeg ser lite på nyhetene, og jeg forsøker å ikke klikke lese så mange nettaviser. Jeg har behov for å se på noe koselig. Derfor vil jeg anbefale The Marvelous Mrs. Maisel på Amazon Prime. Det er en veldig trygg og snill serie med fantastisk 1950-tallsestetikk, svarer han.

Alle episodene av Blodtur er nå ute på Netflix.

(Foto av Kjetil Indregard: Privat)