Knerten skal redde kinosommeren – flytter frem premieren

Knerten og Sjøormen, flytter premieren til 3. juli. Mens andre filmer blir utsatt til neste år har Knerten og Sjøormen blitt fremskyndet.

Det vil med dette bidra til at kinoen har et nytt tilbud til publikum sommeren 2020, i året der Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år. Her er første smakebit på filmen:

Knerten og Sjøormen er en morsom og litt rampete sommerfilm som får frem sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny Knerten-film denne sommeren og på den måten garantere minst en time med fint vær og badetemperaturer, sier produsent Stein B. Kvae.

Vestly-året 2020

2020 er også året hvor Anne-Catch. Vestly ville ha fylt 100 år. Det var planlagt en rekke arrangementer som nå har blitt avlyst.Jo Vestly, Anne-Cath. Vestlys sønn, er derfor veldig glad for at filmen får premiere i år.

– Vi er veldig glade for at publikum vil få mulighet til å se filmen i år, og det er utrolig flott at de skal bli underholdt av karakterer fra mors univers på jubileumsåret hennes. Den siste tiden har kanskje flere i landet, som Lillebror, hatt bruk for en fantasivenn som Knerten. Det skal derfor bli ekstra godt å kunne se Knerten og Sjøormen sammen med både venner, familie og det norske folk, sier Jo Vestly.

Magisk sommerøy

Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.