Høsten er tid for bok og film

Det er mange gode grunner til å lese en god bok, og spesielt om høsten med lansering av nye bøker er det ekstra hyggelig å lese litt. Noen ganger er det også morsomt å se om du kan gjette hvor lang tid det tar før en bok blir til film eller TV-serie. Det er ofte fra bøkenes verden at filmskaperne henter sin inspirasjon.

Nicholas Sparks bøker omsettes til film

Nicholas Sparks er en amerikansk forfatter som har skrevet over 20 bøker. Alle har havnet på amerikanske og internasjonale bestselgerlister, og hele 11 av bøkene har tatt turen til filmlerretet. Dette inkluderer blant annet A Walk to Remember, Dear John og The Notebook. Kjente skuespillere som Daryl Hannah, Ryan Gosling og Channing Tatum har hatt roller i filmene.

The Notebook (2004)

Filmene har nådd et stort internasjonalt publikum, og har antagelig ført til at også bøkene hans opplever en evig popularitet.

J.K. Rowling og Harry Potter

Bøkene om Harry Potter er noen av de mest leste barnebøkene noensinne. Det var kanskje ikke så rart at de skulle ende opp som filmer. Filmene ble like populære som bøkene, og førte til nettsider og enda flere filmer. Harry Potter har blitt et enormt univers som ikke slutter med å fortrylle nye generasjoner av lesere og filmtittere.

Harry Potter og de vises stein (2001)

Dersom du liker magi og trenger en pause fra filmtittingen, kan du ta turen til Folkeautomaten. Der finnes det en rekke spilleautomater med flotte, morsomme og fortryllende temaer. Mange av spilleautomatene er også inspirert av bøker, film og TV-serier. Er du fan av den magiske serien Ringenes Herre eller Game of Thrones, finner du også spilleautomater som har hentet inspirasjonen fra disse to seriene.

The Witcher ble en suksess på Netflix

The Witcher er tilgjengelig på Netflix.

The Witcher er noe så uvanlig som en polsk fantasy-serie fra den polske forfatteren Andrzej Sapkowski. Serien finnes også som spill, og er altså et helt univers for de som virkelig liker slikt. Netflix snappet opp dette, og har fått rettighetene til å lage en serie med flere sesonger. Det er Henry Cavill som har hovedrollen, og når det kommer til sesong 2 venter norske seere i ekstra spenning. Her skal nemlig norske Kristoffer Hivju ha en av rollene.

Tynne bøker kan bli store filmer

Det er ikke alltid det trengs en stor og tykk bok for å skape en hel film. Hobbiten av Tolkien er et godt eksempel. Den flotte historien trenger ikke stor plass mellom 2 permer, men i filmens verden har de fått hele 3 filmer ut av fortellingen. Heller ikke de siste filmene fra det magiske universet til J.K. Rowling er skapt fra tykke bøker. De skal nemlig få hele 5 filmer ut av en ganske så tynn skolebok om magiske vesener og hvor du kan finne dem.

Dårlig bok og god film

Forrest Gump (1994)

Det er noe som heter at du aldri skal lese boken etter å ha sett filmen. Det er i alle fall tilfelle når det kommer til den store klassikeren Forrest Gump. Den er et godt eksempel på en elendig bok som filmskaperne tok utgangspunkt i og gjorde om til en fabelaktig film. Leser du boka etter å ha sett filmen, kan du risikere å ødelegge hele magien for deg selv.