Franskmenn raser mot den nye Netflix-serien «Emily in Paris»

Netflix´nye amerikanske komedieserie Emily in Paris skaper dårlig stemning i Frankrike. I franske medier  slaktes serien og Le Monde lanserer begrepet «hate-watching».

Første sesong av Emily in Paris ble sluppet på Netflix i forrige uke og havnet umiddelbart på topplisten over de mest populære seriene på strømmetjenesten – også i Norge. Ikke rart, siden Sex and the City-skaper Darren Star er manusforfatteren.

Serien følger hovedpersonen Emily, spilt av Lily Collins, som flytter til Paris fra Chicago for å jobbe i den franske grenen av et reklamebyrå ervervet av det amerikanske selskapet. I ti episoder, ifølge frannske anmelderne, er klisjeer og fordommer om fransk kultur stilt opp med resultatet at franskmennene har blitt forbanna.

Le Monde skriver blant annet at skaperne av serien ser ut til å ha lykkes med å slette alle hjemløse fra Paris og at det er rart at protestene fra de såkalte gule vestene ikke er nevnt i det hele tatt.

Lilly Collins har hovedrollen i «Emily in Paris».

Mangler arbeidsmoral

I en artikkel i britiske Vogue skriver den kanadisk-fødte Paris-beboeren Monica de la Villardière et slags åpent brev til hovedpersonen Emily. Hun er misfornøyd med at hun nå blir satt i samme bås som den amerikanske hovedpersonen og kaller henne arrogant og moraliserende.

Marie Telling på Buzzfeed har satt sammen en liste der hun motsier de verste fordommene i serien, for eksempel at franske bygninger ikke har moderne elektriske- eller kloakkanlegg, og at franskmennene mangler arbeidsmoral og ikke evner å komme på jobben itiden.

Til tross for seriens mange mangler ser den imidlertid ut til å gå hjem hos franske seere og er også på topplisten til franske Netflix.